Julija Mõnnakmäe.Foto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
14. veebruar 2019, 09:50

Eesti koondise kapteni suur mure leidis ootamatult soodsa lahenduse

Eesti naiste võrkpallikoondise kapten Julija Mõnnakmäe leidis pärast pikka ootamist koduklubi. Sidemängija hakkab esindama Prantsusmaa meistriliigas kaas tegevat Nancy Vandoeuvre'i tiimi. Samas võistkonnas mängivad eestlannadest ka nurgaründaja Anu Ennok ja Liis Kullerkann.

28aastasele Mõnnakmäele avanes Nancys võimalus pärast seda, kui ameeriklannast sidemängija Lauren Plum sai vigastada. Nancy hoiab Prantsusmaa meistriliigas 8 võidu ja 8 kaotusega 8. kohta.

Veel eelmisel nädalal oli Mõnnakmäe Õhtulehega vesteldes väga murelik.

„Paljudes liigades oli 30. jaanuar see tähtaeg, millal nimekirjad lukku läksid. Pärast seda on ainult mõned üksikud liigad – Poola ja Prantsusmaa – kus saab teha medical transferit ehk kui keegi saab vigastada, siis tohib tuua väljast mängija juurde,“ selgitas Mõnnakmäe olukorda.

„Ise tegin omalt poolt kõik, et välismaale minna. Rääkisin agentidega, otsisin klubi, aga polnudki lihtsalt mingit valikut. Ma ei tea, mis see aasta toimub, aga kõigil on sidemängijad olemas ning ühtegi reaalselt võimalust polnud. Asi pole selles, et ma istuks siin ning valiks. Ei, mul polegi lihtsalt midagi,“ jätkas ta nõutult.

Novembrist kuni detsembri lõpuni esindas Mõnnakmäe Tartu Ülikool/Bigbanki, aga kui tartlaste põhisidemängija Liis Noormets terveks sai, lõppes ka Mõnnakmäe leping.