Kylian Mbappe. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
15. veebruar 2019, 12:05

NUKKER! Prantsusmaa maailmameistriks tüürinud Mbappe peab kodumaal pidevalt taluma rassistlike kommentaare (1)

Kylian Mbappe võib olla hea inimene. Ta võib olla ka maailma parim noor jalgpallur. Ta võis aidata ka Prantsusmaal tulla maailmameistriks. Kuid kahjuks ei tähenda need faktid osade inimeste jaoks mitte midagi. 

Nädala keskel Meistrite liigas Manchester Unitedi võrku sahistanud 20aastane ründetuus peab oma kodumaal tihti taluma rassistlike kommentaare. Ja seda nii otseselt kui ka kaudselt. 

Hiljuti soditi Pariisi ühe metroojaama seinad grafitiga üle, kus taas Mbappet rassistlikult rünnati. Lisaks n-tähega sõnale ilutses seal kõrval ka Prantsusmaa paremäärmuslaste sümboliks peetav rist. 

Erinevad organisatsioonid on metroojaama seinal oleva grafiti osas juba politseisse kaebuse esitanud ning hetkel loodetakse, et ametivõimud suudaksid ka olukorrale kuidagi reageerida. 

"Kylian Mbappet isiklikult rünnates kahjustavad need isikud ka Prantsusmaa mainet. Peame seisma mitmekülgse Prantsusmaa eest. Mbappe on ühise Prantsusmaa üks sümboleid, kuid kahjuks on see paljude jaoks vastuvõetamatu. See grafiti on otsene rünnak Prantsusmaa vastu ning selle tegijaid tuleb karistada," kulges rassismivastase spordiorganisatsiooni avaldus.