Ott Tänak.Foto: Martin Ahven
WRC
15. veebruar 2019, 12:15

ÕL ROOTSIS | Ott Tänak: võrreldes mullusega on kõik nagu öö ja päev (2)

Ott Tänak alustas Rootsi ralli esimest täispikka võistluspäeva nobedalt. Nii teisel kui ka neljandal katsel oli just saarlane WRC-meestest kõige kiirem ning kolmandal katsel tuli meite mehel tunnistada vaid Teemu Sunineni paremust. 

"Tingimused olid väga head, kuid nad on seda muidugi vaid lühikest aega. Katsete teised läbimised tõotavad tulla juba midagi muud," sõnas Tänak meediaalas. "Päeva esimesel katsel oli hea sile jää ning see oli väga nauditav, aga teisel katsel oli juba lahtist lund. Aga võrreldes mullusega on olud muidugi nagu öö ja päev.

Kui enne olid aga kõikidel samad tingimused, siis nüüd on kindlasti teisiti. Teisel läbimisel olukorrad erinevad, kuid ehk räägib stardikoht meie kasuks. Loodame päeva tugevalt lõpetada, sest oleme homme samas olukorras"

Mis tunne on Rootsi lumistel ja jäistel teedel üldse 190km/h sõita? "Eks tee läheb lihtsalt väga kitsaks ning kõik juhtub väga ruttu. Nii see on, aga see on tore ning minu jaoks nautidav."

Teemu Sunineni kiirus eestlast aga ei üllata. "M-Spordil läks juba eile väga hästi ning nad on igal katsel eesotsas olnud," sõnas saarlane. Mida arvas aga Suninen ise oma hommikupoolikust? "Muidugi oli koht, kus oleks saanud ehk veelgi paar sekundit võita, kuid üldiselt oli meil hea minek. Auto juhitavus on hea ning need tingimused lihtsalt sobivad mulle."

Kui palju enesekindlust andis juurde aga teadmine, et kolmandal katsel oli just tema see, kes Tänakust kiirem oli. "Mõistagi oli see hea tunne, kuid ma pean meeles pidama, et ta stardib minust eespoolt ehk mul võis olla veidi parem stardipositsioon. Saab olema näha, mis homne toob, sest siis peaksime võrdsemates oludes startima."

Rootsi ralli jätkub kell 14.54, kui sõidetakse 21,26 km pikkuse viies kiiruskatse. 

ÜLDSEIS PÄRAST 4. KATSET: 1. Ott Tänak (24.34,0), 2. Teemu Suninen +5,5, 3. Jari-Matti Latvala +5,6, 4. Thierry Neuville +6,0, 5. Sebastien Ogier +14,4, 6. Esapekka Lappi +14,8.