Sebastien Ogier sõitis Rootsi ralli 6. kiiruskatsel lumehange.Foto: Twitter
WRC
15. veebruar 2019, 16:43

VIDEO | MÄNG LÄBI! Ogier' ralli lõppes lumehanges (2)

Valitseva maailmameistri Sebastien Ogier' jaoks lõppes Rootsi ralli 6. kiiruskatsel, mille 17. kilomeetril ta Citroeni üle juhitavuse kaotas ja lumehange sõitis.

Nii piloodi kui ka kaardilugejaga on kõik korras, ent nende õnnetuseks juhtus väljasõit rajalõigul, kus pole kedagi appi kutsuda, et auto lumest välja saada. 

Ogier kommentaar WRC-le ligi poolteist tundi pärast õnnetust, kui ta oli tagasi ralliparki jõudnud: „Sõitsin vastu lumevalli, ei midagi hullu, aga pealtvaatajaid polnud ja oligi kõik. Pidime umbes kilomeetri jooksma, et kedagi leida. Meil oli aega, et lumega mängida ja lumememme ehitada."

Pisut pärast seda, kui kõik WRC-masinad olid katse lõpetanud, andis Citroen teada, et Ogier' katkestab ning püüab laupäeval ralli 2 süsteemis jätkata.

Citroeni tiimi boss Pierre Budar WRC otse-eetris: "Jah, [Sebastieni viga on] väga haruldane. Aga see oli väga-väga keeruline katse. Sellistes tingimustes esimesena rajal. Lumi, lörts, vesi, jää... Väga keeruline. Ta tegi väikse vea ega omanud õnne, sest selles kohas polnud pealtvaatajaid."