Jari-Matti Latvala ralli lõppes lumehanges.Foto: Twitter
WRC
15. veebruar 2019, 19:36

VIDEO | DRAAMA! Lumehang neelas teist kohta hoidnud Latvala: pidanuksin rahulikumalt võtma (2)

Soomlase Jari-Matti Latvala (Toyota) Rootsi ralli lõppes äärmiselt nukralt, ta kihutas tänase päeva viimasel ehk kogu ralli 8. kiiruskatsel teiselt kohalt lumevalli ning oli sunnitud katkestama.

Sisuliselt oli tal sama probleem, mis Sebastien Ogier'l ehk et õnnetus ise polnudki väga hull, kuid polnud pealtvaatajaid, kelle abiga kiiresti tagasi teele saada. Lõpuks see õnnestus, kuid selleks ajaks oli kulunud nii palju aega, et katkestamine oli ajaliselt mõistlikum. Homme on mees taas rajal.

Silmanähtavalt nördinud Latvala kommentaar WRC otse-eetris: „Päev kulges suurepäraselt. Oli väga mõnus ja nauditav sõita. Käis kõva võitlus. Teemu [Suninen] sai edu sisse, tahtsin seda tagasi võita. Tegin vea, et surusin viimasel katsel neist rehvidest liiga palju välja. Pidanuksin rahulikumalt võtma."

Mis oli esimene mõte pärast lumme sõitu? "Esimese asjana proovid kiiresti välja saada. Loodad. Aga kui oled juba kinni, siis on väga valus. Lõpuks saime välja, aga see võttis väga-väga palju aega.

Seal oli ainult paar inimest. Nende abiga saime auto kätte, aga viie-kuue inimesega olnuks see 20 sekundi küsimus."

Homsest: "Tähtis on nautida ja head tunnet saada. Vaatame, kuhu ajatrahviga platseerume ja näis, mis teha suudame. Et kas on veel võimalik esikümnesse jõuda või mitte. Kunagi ei tea, kus lõpetad, kui teed korralikult oma tööd edasi."

Ralli üldseis pärast 8. katset:  
1. Teemu Suninen (M-Sport) 1:11.05,3
2. Ott Tänak (Toyota) +2,0
3. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +17,8
4. Elfyn Evans (M-Sport) 28,6
5. Esapekka Lappi (Toyota) +42,0 
6. Sebastien Loeb (Hyundai) +48,8
7. Thierry Neuville (Hyundai) +52,7
8. Kris Meeke (Toyota) +53,1