Rootsi ralli.Foto: Martin Ahven
WRC
16. veebruar 2019, 09:03

M-Sport paneb noore soomlase pinge alla! „Pigem tahame üht võitu, kui nelja kolmandat kohta.“

Rootsi ralli reedeõhtune üllatusliider Teemu Suninen jätkab riskide võtmist. Just sellise ülesande andis noorele soomlasele Briti rallitiim M-Sport.

Esikohta hoidnud Sunineni edu teisel kohal asunud Ott Tänaku ees oli kaheksa kiiruskatse järel täpselt kaks sekundit. Kolmandat kohta hoidnud Andreas Mikkelsen jäi 17,8 sekundi kaugusele. Suninen on senise karjääri jooksul vaid korra poodiumile jõudnud (mullu oli ta Portugalis kolmas).

M-Spordi juht Rich Milleneri sõnum soomlasele oli reede õhtul lihtne: võistkondliku tiitli nimel nad ei võitle, seega tuleb igal võimalusel jahtida rallivõite.

„Pigem tahame üht võitu, kui nelja kolmandat kohta,“ ütles boss Autospordi vahendusel. „Teemuga polegi siin palju arutada. Tahame võita ja tema peab õppima sellistes olukordades sõitma. Meie ideed ja eesmärgid on võrreldes eelmise hooaejaga teistsugused.“

Millener tunnistas, et kui Suninen peaks laupäeval kuskil aega kaotama, siis võidakse plaani muuta. Kuid seni, kuni ta esikoha konkurentsis püsib, võib soomlane riskida.

ÜLDSEIS PÄRAST 8. KATSET:  

1. Teemu Suninen (M-Sport) 1:11.05,3

2. Ott Tänak (Toyota) +2,0

3. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +17,8

4. Elfyn Evans (M-Sport) 28,6

5. Esapekka Lappi (Citroen) +42,0 

6. Sebastien Loeb (Hyundai) +48,8

7. Thierry Neuville (Hyundai) +52,7

8. Kris Meeke (Toyota) +53,1

***

Täiendatud kell 10.30: Suninen sõitis 10. kiiruskatsel teelt välja ja kaotas enam kui minuti jagu aega.