Fännid lükkasid Teemu Sunineni auto taas rajale.Foto: Kuvatõmmis
WRC
16. veebruar 2019, 17:31

FOTOD ja VIDEO | Noore soomlase suur unistus purunes, täpselt nagu ka tema turvapuur (1)

„Lumi imes meid endasse ja jäime kinni. Liiga palju kiirust ja lahtist lund... See oli tegelikult pisike eksimus,“ ütles 25aastane Soome rallimees Teemu Suninen (M-Sport) pärast Rootsi MM-etapi 10. kiiruskatset.

Suninen võitles Ott Tänakuga liidrikoha pärast, kuid tegi kiiruskatse lõpus sõiduvea. Viimaks aitasid fännid ta taas rajale, kuid soomlase unistus karjääri esimesest võidust või teisest poodiumikohast kustus. Kokku läks kaduma umbes poolteist minutit.

Pärast seda langes Suninen suurest mängust küll välja, kuid näitas järgmistel kiiruskatsetel jätkuvalt vägagi konkurentsivõimelist kiirust. 11. ning 12. kiiruskatsel oli noor soomlane kolmas ning 13. katsel kuues. 14. kiiruskatsel läks Suninenil aga taaskord kõik nihu, kui ta oma Fordi üle kontrolli kaotas ning rajalt välja sõitis. 

Tema õnneks tabas ta aga üht kaske, mis autol üle katuse ei lubanud käia. Raja pervele jäänud masina lükkasid pealtvaatajad teele tagasi, kuid kokkuvõttes kaotas soomlane sinna ligikaudu 40 sekundit. Finišis selgus, et soomlase Fiesta turvapuur on viga saanud ning Suninen oli sunnitud katkestama.