Grete UdrasFoto: LAURA OKS
Kergejõustik
16. veebruar 2019, 18:16

Grete Udras: soovin minna Tokyo olümpiale ja seal ka hästi võistelda

Tallinnas alanud Eesti sisekergejõustikumeistrivõistluste avapäeval hoolitses parima tulemuse eest kõrgushüppaja Grete Udras, kes püstitas oma hooaja tippmargi 1.88.

Udras palus latile asetada ka EMi normi 1.90, mis jäi ületamata. "Täna ei olnud nii hea tunne nagu nädal aega tagasi," rääkis ta, kuid säilitas lootuse, et pääseb EMile wildcard'iga.

Eesti kergejõustikuliidu tippspordi juht Kristel Berendsen kinnitas Õhtulehele, et alaliit taotleb Udrasele vabapääset. "Kui klubi toetab, siis ma kindlasti lähen," lausus Udras. "Vorm on hea. Ma usun, et EMil suudan teha hooaja parimad hüpped."

Karksi-Nuias elav ja töötav Udras harjutab nüüd Gaspar Epro juhendamisel. "Sel aastal loobusin õpetajatööst ja keskendusin rohkem spordile. Meie koostöö on sujunud väga hästi," märkis kõrgustevallutaja, kelle isiklik rekord 1.92 pärineb 2011. aastast.

30aastane Udras vaatab lootusrikkalt tulevikku. "Täna võin selle välja öelda - soovin minna Tokyo olümpiale ja seal ka hästi võistelda," nentis ta. "Tegelikult ei ole ma kunagi alla andnud. See hooaeg on näidanud, et olen võimeline olümpiale jõudma."