Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera / ELSF
Talisport
16. veebruar 2019, 19:46

SUPERSÕIT! Tuuli Tomingas jätkas USAs oma imelist minekut (9)

Veel selle nädala alguses oli Tuuli Tomingase karjääri parim koht laskesuusatamise MK-etapil 31. Nüüd, seitse päeva hiljem, on eestlannal ette näidata Salt Lake City 7,5 km sprindi 14. ning 12,5 km jälitussõidu 14. koht. 

15ndana rajale pääsenud Tomingas ei eksinud esimeses kahes tiirus kordagi ning hoidis poolel distantsil seitsmendat kohta. Viimases kahes tiirus eksis eestlanna kokku kolmel korral, mistõttu tuli käia ka trahviringidel. Need liiga suurt pitserit aga sõidule ei vajutanud ning suusarajal näidatud 18. aeg (+1.14,3) tähendas, et Tomingas ületas teist võistlust järjest finisijoone 14ndana (+1.51,4). 

“Läksin täna (laupäeval - toim) rajale mõttega, et päev on igati korda läinud kui lõpetan 20 parema hulgas,” räägib Tomingas pärast võistlust. “Sellel hooajal on lihtsalt läinud nii, et hea sprindi järel pole jälitussõit kõige paremini õnnestunud. Täna olen ülimalt õnnelik, et pingele vastu pidasin,” vahendas biathlon.ee 24aastase eestlanna sõnu.

Võrreldes neljapäeval toimunud sprindidistantsiga, tundis Tomingas ennast rajal paremini. “Rada tundus kõvem ja seetõttu ka mind igati soosiv, sõidutunne oli ka parem,” lisab neiu. “Suur kummardus hooldetiimile, suusad oli taas jälle üle platsi. Laskumisel läksin vaevata Lisa Vittozzist ja Kaisa Mäkäräinenist mööda. Meie väike tiim on hämmastavalt head tööd teinud."

Punktirõõmu sai tunda ka ühe möödalasu teinud Regina Oja, kes tuli üle lõpujoone 35ndana (+2.52,4). Viis möödalasku teinud Johanna Talihärm finišeeris 47ndana (+4.50,9). 

Kaksikvõidu teenisid sakslannad. Nobedaim oli kaks möödalasku teinud Denise Hermann, kes edestad Franziska Hildebrandi (1) 4,2 sekundiga. Kolmandaks tuli kolmel korral eksinud Kaisa Mäkäräinen (+16,5).

Naiste jälitussõidu tulemused (kliki pildil):

Kiireimad laskajd ning suusatajad (kliki pildil):