Ott Tänak Rootsi MM-rallil.Foto: Martin Ahven
WRC
16. veebruar 2019, 21:17

ÕL ROOTSIS | Liider Ott Tänak: lõbus on sõita, kui kõik hästi läheb

"Meil oli suurepärane päev. Iga katsega suutsime vahet suurendada ning päeva teises pooles sõitsime puhtalt ja hea rütmiga," rõõmustas Ott Tänak Rootsi MM-ralli kolmanda võistluspäeva üle.

Eestlane edestab lähimaid jälitajaid Esapekka Lappit ja Andreas Mikkelseni 54,5 sekundiga. Vahe suur ning sellele on kaasa aidanud Tänaku kiire sõit ja konkurentide ebaõnnestumised, eeskätt tänast päeva liidrina alustanud Teemu Sunineni lumevalli jäämine üheksandal kiiruskatsel.

"Oleme liidrid ja vahe on päris suur. Homme peame esimesed kaks katset mõistlikult sõitma ning loodetavasti on ka punktikatselt võimalik paar silma võtta. See oleks enam-vähem ideaalne ralli," kostis Tänak ning lisas hiljem, "lõbus on sõita, kui kõik hästi läheb."

Samuti ütles Toyota esinumber, et tema tänane stardikoht (WRC-meestest startis temast hiljem vaid Suninen) aitas headele aegadele palju kaasa.

Rootsi MM-ralli lõpeb homme, kui sõidetakse kolm katset. Esmalt võetakse kahel korral mõõtu Likenäsi katsel, etapile paneb punkti rallipargi juures sõidetav Torsby katse. Päev algab kell 08.50.