Roland Poom.Foto: Robin Roots
WRC
16. veebruar 2019, 22:00

ÕL ROOTSIS | M-Sport kiidab JWRCs imelist debüüti tegevat Poomi (1)

Kui Ott Tänak on võtnud kursi Rootsi MM-ralli üldvõidu suunas, siis 22aastane Roland Poom on koos kaardilugeja Ken Järveojaga samuti liikumas suurepärase tulemuse poole. Eestlased on JWRC-klassis kindlalt teised, lähimat jälitajat edestavad nad grammi võrra rohkem kui kahe minutiga.

Samas pole Poomil ka kedagi püüda, sest JWRC liidriks on minuti ja 44 sekundi kaugusel seilav Tom Kristensson. "Päris hea päev oli, kuigi see oli väga-väga raske. Kui rehvi ikka all pole, siis läheb kiirete osade peal väga raskeks. Pidamine kadus juba poole katse peal ära, kuna rehv oli liiga tuline," sõnas ta. Soovitust soojem "jalavari" tähendab talverehvide puhul aga ülioluliste naelte kadu. 

Sarnaselt eilsele võttis Poom tänaseidki katseid mõistliku tempoga ning kahtlemata oli see üks märksõnu, kuidas ta päeva alguses olnud üldarvestuse neljanda koha õhtuks teise vastu vahetas. Samal ajal, kui eestlane liigseid riske ei võtnud, pudenesid tema eest katkestanud Dennis Radström ja Julius Tannert.

Poom on saanud tagasisidet ka JWRCd haldava M-Spordi käest. "Eriti rahul oldi sellega, et kui enamikel on autod katki ja pooled on vist juba külili käinud, siis me oleme autot ühes tükis hoidnud. Sain ralli alguses aru, et siin saab keeruline olema," selgitas ta. 

Eestlane lisas: "Kindlasti vaatavad nad stabiilsust - see on ralli üks võtmesõnu - ja muidugi kiirust ka. Ent kui võtad katsevõite, aga teel ei püsi, pole [parimatel aegadel] mõtet."

Esimest JWRC-rallit sõitvate Poom-Järveoja kõrval on samas klassis stardis ka Ken Torn ja Kuldar Sikk. Eile lumevalli jäämisega kõrgest mängust langenud ekipaaži tabasid tänagi probleemid, kui nad 13. katsel külili lumekraavi jäid. Lõpuks saadi pealtvaatajate abiga liikuma, üldarvestuses on nad kümnendal kohal, kaotust Kristenssonile on ligi 25 ja pool minutit.