Rene Zahkna. Foto: Jarek Jõepera / ELSF
Talisport
17. veebruar 2019, 08:13

Rene Zahkna tegi teisel pool ookeani karjääri parima sõidu (1)

Rene Zahkna tegi Salt Lake City’s karjääri parima MK-sõidu kui lõpetas meeste 12,5 kilomeetri jälitussõidu 29. kohal. 

Esmakordselt MK-sarjas 30 parema hulgas lõpetanud 24-aastane Zahkna startis rajale numbri alt 38. Lasketiirude peale kokku kolmel korral eksinud Zahkna kaotas finišis liidrile +4.12,6 (1+1+0+1).

“Karjääri parim, nuriseda ei saa,” vahendas biathlon.ee 24aastase eestlase sõnu. “Rada oli pehme ja oli raske oma sõitu teha. Mööda minna oli keeruline, sest tempo muutust oli raske teha. See, mis punt anti, sellega tuli koos minna. Kuna plussiga oli rada pehmeks läinud, siis teatud laskumised olid hästi ohtlikud."

Kui kahes esimeses lasketiirus eksis Zahkna mõlemal avalasul, siis kolmandas tiirus tegi ta puhta töö. “Kolmandas tiirus oli korralik tuul. Rajalt anti märku, et see tiir lööb kõik kaardid segamini ja mehed käivad trahviringidel,” rääkis ta.

“Võtsin igat lasku kui eraldi võitlust, mingid lasuvahed läksid väga pikaks, aga päästis see, et nulli sain! Seega tegin kõige aeglasemas tiirus kõige suurema tõusu,” analüüsib Zahkna, kes saabus kolmandasse lasketiiru 35. positsioonilt, kuid naasis rajale kõrgel 29. kohal.

Zahkna meenutas veel võrdluseks kolme aasta tagust Põhja-Ameerika turneed: “Kui toona tegin seal hooaja kõige kehvemad stardid, siis see aasta on kõik hoopis vastupidi.”

58. positsioonilt startinud Martin Remmelg sai laupäeval kirja samuti karjääri parima, 54. koha (+8.28,3; 0+1+2+3).

Esikoha teenis aga kuuendalt positsioonilt rajale pääsenud ning tiirudes kindlat kätt näidanud Quentin Fillon Maillet (30.55,8). Ühtlasi on tegu prantslase karjääri teise etapivõiduga. Liidripositsioonilt startinud norrakas Vetle Sjåstad Christiansen langes teiseks (+25,9; 0+1+0+0). Kolmanda kohaga leppis eile poodiumi teisele astmele tõusnud Prantsusmaa koondislane Simon Desthieux (+47,3; 0+1+1+1).

Tiirudes viiel korral eksinud Johannes Thingnes Bö tõusis küll positsiooni võrra, kuid jäi siiski esimesena poodiumilt välja ning leppis neljanda kohaga (+1.37,7; 0+0+2+3).

Meeste jälitussõidu tulemused (kliki pildil):

Kiireimad laskajd ning suusatajad (kliki pildil):

Rene Zahkna näitas suusarajal 34. aega (+1.42,6), Remmelg oli finišisse jõudnud meestest aeglaseim ehk 54. (+3.46,0). Laskestiirus kulus Zahknal 2.15, mis oli päeva 39. tulemus, Remmelg tegutses üheksa sekundit aeglasemalt.