Bibiana Steinhaus on esimene naiskohtunik, kes vilistab meeste Bundesliga matše.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
17. veebruar 2019, 16:20

SKANDAAL! Bayerni mäng visati teleprogrammist välja, sest väljakul viibis naine (3)

Reedel toimunud Saksamaa jalgpalliliiga kohtumine Müncheni Bayerni ja Augsburgi vahel pidanuks jõudma otsepildis ka Iraani televaatajateni, kuid viimasel hetkel kadus matš programmist.

Nimelt polnud Iraani telerahvas arvestanud, et mängu kohtunikuks on Bibiana Steinhaus. Islamiriigi reeglid näevad ette, et vabaajariietes naisi telekast ei näidata, veelgi enam ei sobi naistele euroopalikult sportlikud rõivad, nagu näiteks lühikesed püksid.

***

39aastane Steinhaus alustas kohtunikukarjääri juba eelmise sajandi lõpus, kui hakkas vilistama naiste Bundesligas. Veidi hiljem alustas ta ka meeste madalamate liigade tasemel õiguse mõistmist. Samal ajal lisandusid tema CVsse näiteks kõikvõimalikud naiste suurturniirid ja finaalid.

2017. aastal jõudis ta esimese naisena meeste Bundesligasse. Steinhausi debüütmatš Bundesliga peakohtunikuna toimus Berliini Hertha ja Bremeni Werderi vahel.

Hariduselt on Steinhaus politseinik. 2016. aastal kirjutas kõmumeedia, et ta on suhtes maailma ühe kuulsaima jalgpallikohtuniku Howard Webbiga.

Bibiana Steinhaus on esimene naiskohtunik, kes vilistab meeste Bundesliga matše. Foto: Reuters/Scanpix