Aasta oli siis 1996: David Beckham koos koondise peatreeneri Glenn Hoddle'iga.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgpall
17. veebruar 2019, 17:55

Legendi imeline pääsemine! „Mu süda seiskus vähemalt 60 sekundiks. Olin juba surnud.“ (1)

Legendaarne Inglismaa jalgpallur ja treener Glenn Hoddle rääkis ajalehele The Sun, et 27. oktoobril lakkas tema süda löömast, kuid BT Spordi telekanali töötaja päästis 61. sünnipäeva pidanud härra elu.

Hoddle oli parajasti stuudiokülaliseks, kui teda tabas südamerabandus. Päästjaks osutus helimees Simon Daniels, kes jõudis viimasel hetkel Hoddle'it elustama. Kokku murdus protsessi käigus seitse jalgpallilegendi roiet. Seejärel viidi ta juba haiglasse, kus ootas operatsioon.

„Mu süda seiskus vähemalt 60 sekundiks. Olin juba surnud,“ räägib Hoddle kurvavõitu sünnipäevast. „Helimees päästis mu elu. Kui ta poleks õigel ajal kohale jõudnud, poleks mind siin. Ju siis polnud veel minu aeg siit ilmast lahkuda.“

Robbie Savage'i jalgpallisaadet külastanud Hoddle tundis end saatuslikul päeval hästi. Ta mängis Savage'iga kumera lauatennise laua taga jalgpalli ja nautis elu. Kuni ühe löögi järel kukkus Hoddle lihtsalt kokku ja lõi pea vastu põrandat. „Irooniline. Kui oleksingi surnud, siis viimase asjana siin planeedil oleksin löönud jalgpalli. Milline viis lahkumiseks!“ mõtleb ta nüüd huumoriga.

„See võinuks juhtuda ka otse-eetris. Robbie arvas alguses, et teen mingit nalja. Ühel hetkel lõpetas ta naermise ja kartis, et ehk neelasin oma keele alla. Kuid selgus, et juhtunud on midagi veel hullemat. Ta ei osanud mind aidata ja hüüdis abi. Jumalale tänu, et Simon oli lähedal ja oskas esmaabi jagada. Ta lõhkus seitse mu roiet, mis tähendab, et ta tegi asja õigesti. Mõtlen pidevalt, kui väga mul vedas, et ikka veel elus olen.“

Glenn Hoddle (paremal). Foto: PA Images/Scanpix

Glenn Hoddle

  • 61aastane endine jalgpallur ja treener.
  • Mängijakarjäär: Tottenham, Monaco, Swindon Town, Chelsea; Inglismaa koondises 53 mängu ja 8 väravat.
  • Treenerikarjäär: Swindon Town ja Chelsea (mõlemas klubis mängiva peatreenerina), Inglismaa koondis, Southampton, Tottenham, Woverhampton.