Regina Oja.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
17. veebruar 2019, 20:01

Eesti laskesuusatajad langesid poodiumilt alles viimases vahetuses (2)

Laskesuusatamise Salt Lake City MK-etapil oli täna kavas segapaaristeatesõit, kus Eestit esindasid Rene Zahkna ja Regina Oja. Lõpuks saadi kirja igati tubli kaheksas koht. 

Avavahetuses rajale läinud Rene Zahkna tegi tiirudes puhta töö ning andis vahetuse Regina Ojale üle kõrgel teisel positsioonil, vahe liider Ukrainaga vaid 0,4 sekundit. Oja suutis tiirudes samuti näidata kindlat kätt ning andis vahetuse tagasi Zahknale kolmandana, vahe liidriks tõusnud Itaaliaga 10,6 sekundit.

Kolmandas vahetuses võttis Zahkna abiks kaks varupadrunit, kuid hoidis positsiooni ning kärpis vahe liider Austriaga vaid 3,6 sekundi peale. Viimases vahetuses pidi Oja minema lamadestiiru järel trahviringile. Eestlanna suutis püstiriirus säilitada aga külma närvi ning lasi kindla nulli. Kokkuvõttes tõi Oja Eesti duo finišisse tublil kaheksandal positsioonil, kaotust võitjaks tulnud Itaaliale 1.29,6.

Võidukas Itaalia võistkond oli täna rajal koosseisus Lukas Hofer ja Dorothea Wierer (35.27,9; 0+6). Teisena lõpetas Austria duo (+22,9; 0+2) ning kolmanda koha teenis täna Prantsusmaa (+50,2; 1+8).

„Kui enne starti oleks keegi meile ennustanud kaheksandat kohta, siis oleks selle peale öelnud, et see nõuab ikka korralikku õnnestumist,“ arutles Zahkna pärast võistlust. „Kuna me olime nii kaua kõrges mängus, siis see perspektiiv aga natukene muutus. Tegelikult koha mõttes kõik ju super. Tegime väga hea võistluse,“ oli 24-aastane eestlane kaheksanda positsiooni üle igati rahul.

„Võib öelda, et 80 protsenti võistlusest läks meil täiesti täkkesse!“ lisas ta. „Teame enda taset, startisime numbri alt 15. Oli vahva võistlus! Kui hästi läheb, siis on ka lihtsam pingutada ning õnnestunud lasketiir annab rajal samuti hoopis teistsugused jõuvarud.“