Tuuli Tomingas nihutas Soldier Hollow MK-etapil kõvasti oma piire.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
18. veebruar 2019, 09:47

REKORDISADU! Eesti laskesuusatajad tegid Põhja-Ameerikas kamaluga erinevaid tipptulemusi (4)

Eesti laskesuusakoondise kaks võistlusnädalat Põhja-Ameerikas pakkusid nii sportlastele endile kui ka poolehoidjatele tavapärasest palju rohkem rõõmu.

Peaaegu igal Canmore'i ja Soldier Hollow MK-võistlusel ületas keegi kas mõne isikliku või võistkondliku (hooaja) tippmargi. Õhtuleht koondab eestlaste saavutatu kronoloogilises järjekorras kokku, et fännidel oleks tehtust parem ülevaade.

Regina Oja võitles Canmore'is välja senise MK-karjääri parima koha. Foto: Jarek Jõepera
  • Viimast vahetust seitsmendana alustanud meeste teatenelik (Rene Zahkna, Kalev Ermits, Roland Lessing, Martin Remmelg) lõpetas Canmore'i 4x7,5 km võistluse 11. kohaga, mis on viimase kolme aasta parim tulemus. Etemini läks Eesti meestel viimati 2016. aasta jaanuaris, kui Antholzi MK-etapil saadi 10. koht.
  • Naiste teatenelik (Regina Oja, Tuuli Tomingas, Johanna Talihärm, Grete Gaim) tegi Canmore'is käimasoleva sajandi parima võistluse, kui lõpetas 4x6 km distantsi 9. kohaga. Kusjuures enne viimast lasketiiru oli Eesti veel kuues. Viimati jõudsid eestlannad teatesõidus esikümnesse hooajal 1992/1993.
  • Tuuli Tomingas (24) tõusis Soldier Hollow's täiesti uuele tasemel, kui saavutas nii sprindis kui ka jälitussõidus 14. koha. Tema senine MK-sarja tipptulemus oli tänavuse Ruhpoldingu sprindi 31. koht. Enne käimasolevat hooaega polnud ta kunagi punktikohalegi jõudnud.

    Pärast taasiseseisvumist on 14. kohast etemat suutnud vaid kolm naist: Jelena Vsivtseva (5. koht), Eveli Saue (5. koht) ja Krista Lepik (9. koht). Täpselt sama tulemusega on maha saanud Jelena Poljakova ja Kadri Lehtla.
  • Rene Zahkna (24) tegi esmalt Soldier Hollow sprindis 38. kohaga hooaja parima tulemuse, kuid rühkis sealt järgmisel päeval peetud jälitussõidus 29ndaks, mis tähistab tema karjääri uut tippu (seni oli tema parim 34. koht).
Rene Zahkna näitas Salt Lake City olümpiaradadel hüva minekut. Foto: Jarek Jõepera

PS! Mis puudutab Põhja-Ameerikas peetud võistluste taset, siis maailma tippudest polnud kohal üksikuid, nii et sealseid eestlaste tulemusi ei tasu kuidagi alavääristada.

Meie laskesuusaparemikku saab oma silmaga näha 1. ja 2. märtsil Otepääl toimuval IBU karikaetapil, kus eestlased teevad viimase võistluse enne Östersundi MMi.