Sebastian Ogier.Foto: Martin Ahven
WRC
18. veebruar 2019, 20:33

Pettunud Ogier: mõistlikum oleks olnud koju jääda, mitte Rootsi rallile sõita (14)

Rootsi MM-rallilt vaid kaks punkti teeninud Sebastien Ogier ütles, et kehv tulemus pole tema jaoks üllatav.

"Jälle üks nädalavahetus, kus me ei suutnud suurt midagi korda saata. Eeldasime seda, aga oli väike lootus, et meil läheb arvatust paremini. Kahjuks sai kiirelt selgeks, et seekord on Rootsis võimatu midagi teha. Ütlen igal aastal, et pärast Monte Carlo ralli võitmist oleks mul targem Rootsi ralli ajaks koju jääda, sest sama asi kordub igal aastal," rääkis kuuekordne maailmameister portaalile Sport.fr.

Ajalugu räägib siiski midagi muud. Ogier võitis 2015. ja 2016. aastal nii Monte Carlos kui ka Rootsis, 2017. aastal tuli ta Monte Carlo esikoha järel Rootsis kolmandaks. Mullu piirdus prantslane Rootsis kümnenda kohaga.

"Vähemalt saime auto käitumise kohta rohkem teada ja kogusime kilomeetreid. Pisut jäi puudu ka õnnest, sest sõitsime lumme kohas, kus polnud pealtvaatajaid. Punktikatsel andsime endast parima, aga ka seal polnud olud meile soodsad," lausus sellel hooajal Citroenis sõitev Ogier.

Kahe ralliga 31 punkti teeninud Ogier langes kokkuvõttes kolmandaks. Seega on tal 7.-10. märtsini peetaval Mehhiko etapil võrreldes Ott Tänaku (47 punkti) ja Thierry Neuville'iga (40 punkti) parem stardipositsioon.