Mikaela Shiffrin tähistamas slaalomi MM-kulda.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
19. veebruar 2019, 09:58

Mäesuusakuninganna ajaloolisest kullasõidust: mul sai poole peal hapnik otsa (1)

Mäesuusakuninganna Mikaela Shiffrin (23) võitis Rootsis Ares toimunud MMilt kaks kulda ja pronksi, kuid tunnistas pärast laupäevast slaalomikulda, et oli laskumise ajal tõsistes hingamisraskustes.

„Teise laskumise poole peal sai mul hapnik otsa,“ vahendab Shiffrini sõnu Norra rahvusringhääling NRK. „Pidin võitlema, et rajal püsida ja oma parimat teha.“

Ta jätkas: „Mul pole kunagi varem nii raske hingata olnud. Oli hetki, mil tundsin end hästi, kuid ka neid, mil mul polnud absoluutselt mingit kontrolli oma hingamise üle.“

Hädad algasid tegelikult juba enne slaalomivõistlust, sest ta jäi haigeks. „Sundisin end väga kõvasti,“ lausus Shiffrin. „Ma ei mõtelnud oma haigusele. Võib-olla ma polekski võitnud, kui olnuksin kogu aeg terve?

Selge see, et kergeid võistluseid pole, kuid mõnikord on juba stardiväravasse pääsemisel suur väärtus. Mõtlesin terve päev, et ma ei suuda seda teha. Kuni lõpuks sinna jõudsin,“ lisas ta pisarsilmi.

Shiffrin suutis kõik raskused seljatada ja võitis rootslanna Anna Swenn-Larssoni ja slovakitari Petra Vlhova ees oma karjääri neljanda järjestikuse slaalomi MM-kulla. Ajalooline saavutus, milleni polnud varem ükski mäesuusataja küündinud. Ares võitis ameeriklanna ka ülisuurslaalomi ning teenis suurslaalomis pronksi.

MMi kokkuvõtteks sõnas ta, et see on olnud imeline.