Kelly Sildaru emotsioon vahetult pärast MMi kolmandat sõitu. Foto: AFP/Scanpix
Talisport
19. veebruar 2019, 12:15

Kelly Sildaru: ma ei usu, et MM-tiitel kuidagi mu elu muudab

Äsja 17. sünnipäeva pidanud Kelly Sildaru vastu tunneb pidevalt huvi ka rahvusvaheline ajakirjandus. Nüüd avaldas värskest freestyle-suusatamise rennisõidu maailmameistrist loo meie põhjanaabrite päevaleht Helsingin Sanomat.

Pikemas usutluses said sõna nii Kelly, tema isa Tõnis Sildaru kui ka ema Lilian Talving. Üheskoos reporteriga külastati Mustamäe ja Nõmme „mägesid“, kust tulevase maailmameistri suusateekond alguse sai.

USAs toimunud eduka MMi järel võttis Sildaru aja maha ja saab mõnda aega tavalise nooruki kombel koolis käia. „Mulle väga meeldib koolis olla ja inimestega kohtuda,“ tõdes Kelly. Kuigi Sildaru võistlusgraafik on tihe, suudab ta iseseisvalt õppides klassikaaslastega sammu pidada: hinded on endiselt neljad-viied!

Pärast MMi koolipinki naasmine Kelly sõnul mingit muutust ei toonud, kuigi ta kerkis talvise olümpiaala kuldmedaliga selliste legendide nagu Andrus Veerpalu ja Kristina Šmigun-Vähi kõrvale.

„Ma ei usu, et MM-tiitel kuidagi mu elu muudab, pigem mitte,“ arutles Kelly. Aga kas noor tšempion on juba mõelnud, mida ta soovib pärast spordikarjääri teha? Selgub, et mitte.

Esimese MM-tiitli võitis ta 16aastasena, kui aga tema vanusele sama pikk aeg juurde liita, siis tuleks välja 33, mis paljudel aladel tähendaks veel karjääri jätkumist.

„32. eluaastani jätkamine sobiks ju kenasti. Saaks käia neljadel olümpiamängudel,“ avaldas isa Tõnis arvamust. Kelly: „Kunagi ei tea, mida tulevik toob. Vaatan vastavalt olukorrale.“

Karjääri esimest MM-tiitlit tähistasid Sildarud perekeskis ja sõid kooki!

***

Kuigi freestyle-suusatamises ja lumelauasõidus ei pruugi tippsportlaste karjäärid kesta nii kaua, kui näiteks murdmaasuusatamises, siis jagub sealgi näiteid, mis lubaks unistada neljast olümpiast.

Kuulsaim näide on lumelaudur Shaun White, kes võitis kuldmedali 2006. aastal Torinos, 2010. aastal Vancouveris ja 2018. aastal Pyeongchangis. 2014. aastal Sotšis sai White neljanda koha. Septembris sai legend 32aastaseks.

Shaun White. Foto: Reuters/Scanpix