Marcus Grönholm.Foto: AFP/Scanpix
WRC
19. veebruar 2019, 14:55

VIDEOD | Kahekordsel maailmameistril sai rallist lõplikult siiber

„Nüüd aitab,“ teatas 51aastane Marcus Grönholm pärast eelmisel nädalal toimunud Rootsi MM-rallit.

Kahekordne maailmameister naasis rajale Toyota WRC autoga ja unistas kohast esikümnes, kuid reaalsus osutus hoopis kurvemaks. Sõidueksimusi tuli sisse mitmeid ja lõpuks läks kirja 38. koht. „Need tingimused on olid palju raskemad, kui arvasin,“ ütles pettunud legend Motorsport.com-ile. Ta lisas, et rohkem ta sarnast eksperimenti ette ei võta. „Ma ei tule Soome rallile.“

Tegelikult lõpetas Grönholm karjääri juba 2007. aastal, kuid mullu tekkis tal idee oma 50. sünnipäeva puhul rajale naasta. Plaan sobis ka Toyota bossile Tommi Mäkinenile, kuid start lükkus aasta võrra edasi.

Tänavused testid kulgesid Grönholmil tegelikult hästi ja räägiti, et ta võib konkurentsi pakkuda küll. Rootsit tabas aga ootamatu soojalaine, mis teeolud eriti ettearvamatuks muutis. Eksimusi tegid peaaegu kõik.

Kindla võidu teeninud Ott Tänakul oli hea meel legendiga samas tiimis sõita: „Hea oli teda siin näha, kuid muidugi polnud lihtne neis tingimustes sõita. Eesmärk oli siiski see, et tal oleks lõbus. Usun, et see õnnestus.“

Grönholm kuulub käimasoleva sajandi kõige säravamate rallimeeste sekka, nii autoroolis kui ka meediaga suheldes. Ta tuli 2000. ja 2002. aastal maailmameistriks. Kokku võitis soomlane 30 MM-rallit ja kerkis 61 korda poodiumile.