Kregor Hermet.Foto: Aldo Luud
Korvpall
19. veebruar 2019, 12:48

TAGASILÖÖK: Tartu ääremängija ei saa Serbia ja Gruusia vastu koondist aidata (1)

Eesti korvpallikoondise ja Tartu Ülikooli meeskonna ääremängija Kregor Hermet sai küll koondisekutse eelseisvateks mängudeks Serbia ja Gruusiaga, ent 21aastane mängija jääb matšidest vigastuse tõttu eemale. Kümnepäevast pausi kasutab ta pikalt vaevanud puusa- ning hüppeliigese vigastuse väljaravimiseks.

Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi korvpallijuht Raigo Häelme sõnul on Hermetit pikalt vaevanud erinevad jalavalud. „Loomulikult on oma maa koondise esindamise kutse iga mängija jaoks auasi ja täname korvpalliliitu selle kutse eest. Kregorit on viimased kuud vaevanud reie sisemise lihase valu ning mõni nädal tagasi tegi ta mängus liiga ka põlvele ning puusale.

Vigastused lasevad küll läbi valu mängida, aga selleks, et hooaja lõpuni vastu pidada, on mõistlik need võimalikult hästi välja ravida. Seepärast leidsime üheskoos, et tuleviku huvides on Kregoril parem see koondiseaken kasutada tervise korda saamiseks. Ta tegi kaasa küll kodusaalis peetud Tähtede mängus, aga sellise showmängu koormus on oluliselt väiksem sellest, mis talle koondise ettevalmistuse ja mängudega langeks,“ sõnas Häelme.

Pärast koondisepausi on Tartu Ülikoolil ees ootamas kolme nädala jooksul seitse mängu, mis Eesti-Läti liiga play-off'i koha suhtes on määrava tähtsusega. Hermet on senistes kohtumistes mänginud keskmiselt 27,5 minutit ja visanud selle ajaga keskmiselt 15,8 punkti ja võtnud 5,6 lauapalli.

Eesti koondise 2019. aasta maailmameistrivõistluste valiksarja viimane kodumäng peetakse juba 21. veebruaril Saku suurhallis Serbia vastu. Ühtlasi on tegemist Kristjan Kanguri, Janar Taltsi ja Gregor Arbeti viimase kohtumisega rahvusmeeskonna ridades.