Kumb jäänuks peale: kas gorilla või Tyson?Foto: Mercury Press & Media/Scanpix
Spordivaria
19. veebruar 2019, 18:20

Miks jäi ära suur poksimatš 350 kg kaaluva gorilla ja Mike Tysoni vahel? (5)

1980. aastate lõpus võinuks toimuda ajaloo üks kõige kummalisemaid poksimatše.

Äsja kõigi aegade noorimaks poksi raskekaalu maailmameistriks kerkinud Mike Tyson oli tippvormi laineharjal ja nautis tähelepanu. Kord jalutas ta koos naisega mööda New Yorgi loomaaeda, kui sporditähe pähe tuli pöörane mõte: ta soovis poksida gorillaga. Seal samas loomaaias!

Tyson ja tema naine olid loomaaias ainsad kliendid. Õigemini, kogu asutus avatigi tol hetkel ainult selleks, et nad saaks seal segamatult ringi vaadata. Kuni ühel hetkel jäi ameeriklasele silma üks isane gorilla, kes liigikaaslasi kiusas. Poksiäss läks loomaaia töötaja juurde ja pakkus talle 10 000 dollarit sularaha, et viimane värava avaks ja lubaks gorillaga kakelda.

„Maksin töötajale, et ta New Yorgi loomaaia ainult minu ja Robini jaoks lahti teeks. Kui aga jõudsime gorillade juurde, siis see suur alfaisane kiusas kõiki teisi. Pakkusin töötajale 10 000 dollarit, et ta avaks värava ja lubaks mul suurele isasele vastu lõuga anda. Ta keeldus,“ meenutas Tyson veidrat vahejuhtumit.

Kumb jäänuks peale: kas gorilla või Tyson? Foto: Sputnik/Scanpix

Kõnealused gorillad kasvavad vabas looduses enam kui 200 kg raskusteks, kuid loomaaedades võib kehakaal ulatuda ka 350 kilogrammini. Tysoni meenutustest tuleb välja, et tegemist oli pigem väga suure isendiga!