Kristjan KangurFoto: Robin Roots
Korvpall
20. veebruar 2019, 20:18

Kristjan Kanguri mälestus eelmisest Serbia-mängust: olin surmväsinud

Eesti korvpallikoondis peab homme MM-valiksarja viimase kodumängu, vastaseks valitsev hõbedameeskond Serbia. Kui too kuulus koondis aga viimati, 2012. aastal Tallinnas käis, jäid eestlased peale 88:81.

Tolle mängu üks kangelasi Kristjan Kangur - nagu ka Janar Talts ja Gregor Arbet - astub homme viimast korda koondisesärgis väljakule. "Kõik on nii, nagu olema peab, mingit erilist tunnet küll pole. Enne kohtumist suure vastasega tuleb ehk tõesti kerge värin sisse, kuid ületähtsustada seda pole mõtet," ütles Kangur.

Mida ta mäletab 2012. aasta mängust? "Olin pärast seda päris läbi. Maadlesin nende suure ja tugeva kolli Nenad Kršticiga, olin surmväsinud. Aga see oli ammu," vedas Kangur naeratuse näole.

Homme ei tule midagi lihtsamat. Eestil on küllalt noor koondis ning ehkki serblastel ei saanud tulla paljud NBA ja Euroliiga staarid, on sealmail Kanguri sõnul kümneid häid korvpallureid. "Veksleid pole mõtet välja anda. Siin trennis on mõnus näha noori mehi, kellega ma isiklikult pole varem koos mänginud. Siin on uus veri, uus energia, on olnud väga mõnusad viimased päevad."