Diego Simeone vastuoluline väravatähistus. Foto: Kuvatõmmis
Meistrite liiga
21. veebruar 2019, 09:32

VIDEO | Atletico peatreeneri Simeone „munad pihku“ väravatähistus tuli otse südamest

Madridi Atletico jalgpalliklubi võttis eile Meistrite liiga kaheksandikfinaali avalahingus suure võidu, kui kodusel Metropolitano staadionil alistati 2:0 Torino Juventus. 

Palju draamat pakkunud kohtumise avavärav sündis alles 78. minutil, mil Uruguay koondise keskkaitsja Jose Maria Gimenez nurgalöögi järgses olukorras nahkkera võrku virutas. 

Kui Atletico mängijad jooksid seejärel Gimenezt kallistama, siis peatreener Diego Simeone otsustas hoopis oma munad pihku haarata ning neid fännidele eksponeerida. 

Mõistagi pärisid ajakirjanikud juhendajalt kohe pärast mängu, mis teda niimoodi käituma ajendas. "See polnud ilus žest, ma mõistan seda, kuid ma tundsin, et pean niimoodi tegema," vahendab BBC Simeone sõnu. 

"Ma tegin seda Lazios korra ka mängijana ning tegin seda ka nüüd, et näidata meie fännidele, et meil on munad olemas. Näitasin seda ka [Diego] Costa ning Koke algkoosseisu lülitamisega. Sul peab sellise käigu jaoks mune olema ning neid tuled eksponeerida. 

See polnud suunatud vastasmeeskonna pihta, vaid tegin seda meie fännide jaoks. Nende ees, kes ennast seetõttu solvatuna tundsin, saan ainult vabandada."

Atletico pole Meistrite liiga trofeed kunagi pea kohale saanud tõsta. Simeone käe all on jõutud küll kahel korral finaali, kuid nii 2013-14 kui ka 2015-16 hooajal tuli kullamatšis alla vanduda linnarivaal Madridi Realile. 

Atletico ja Juventuse kordusmäng leiab aset 12. märtsil Torinos. 

Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avamängude seisud:

Schalke 04 - Manchester City 2:3

Madridi Atletico - Juventus 2:0

Manchester United - Pariisi Saint-Germain 0:2

Tottenham Hotspur - Dortmundi Borussia 3:0

Lyon - Barcelona 0:0

AS Roma - FC Porto 2:1

Amsterdami Ajax - Madridi Real 1:2

Liverpool - Müncheni Bayern 0:0