Venelane Sergei Ustjugov (paremal) oli poolfinaali järel Johannes Hösflot Kläbo peale maruvihane. Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
21. veebruar 2019, 17:19

SEEFELDI MM | Ustjugov tahtis Kläbole vastu hambaid lajatada, norralane võitis elu esimese MM-kulla (10)

Seefeldi MMi meeste vabatehnikasprindi võitis norralane Johannes Hösflot Kläbo (22), kes pääses poolfinaali järel venelase Sergei Ustjugovi rusikalöögist.

Ustjugov ärritus, sest põrkas poolfinaali lõppfaasis Kläboga kokku (tõlgendamise küsimus, kas norralane astus talle tahtlikult ette või venelane sõitis ise hooga tagant selga), kaotas hoogu ning jäi lõpuks viiendaks ega pääsenud finaali.

Pärast lõpujoont läks kahe mehe vahel tõuklemiseks ning Ustjogv tunnistas Kanal 2 otse-eetris, et tahtis Kläbole vastu lõugu anda, kuid hoidis end tagasi ja piirdus müksuga.

Kläbo kommentaar hiljem Norra meediale: "Ma pole päris kindel, mis juhtus. Tahtsin siserada, kuid tema sõitis mulle otse sisse. Naljakas, et ta ise pärast ärritus."

Videot nii rajal kui ka finišis juhtunust näeb siit.

Kläbot see suurt ei morjendanud, sest pisut hiljem toimunud finaali lõpusirgel oli tema kõige kiirem ning võitis elu esimese MM-kulla. Hõbeda saab kaela tiitlikaitsja itaallane Federico Pellegrino (+0,23) ja pronksi venelane Gleb Retivõhh (+1,37).

Hoolimata sekeldustest Ustjogoviga ületas Kläbo (vasakul) MMi finaalis lõpujoone esimesena. Foto: AP/Scanpix

Meeste sprindifinaali tulemused (kliki pildile):

Meeste sprindifinaali tipphetked:

Ka naiste sprindikuld läheb Norrasse, võitjaks krooniti tiitlikaitsja Maiken Caspersen Falla. Talle järgnesid rootslanna Stina Nilsson (+1,66) ja norralanna Mari Eide (+2,84).

Eide võlgneb medali eest suuresti tänu rootslannadele Jonna Sundlingile ja Maja Dahlqvistile, kes suutsid viimases kurvis omavahel sõlme minna ning medališansid maha mängida.

Naiste sprindifinaali tulemused (kliki pildile):

Naiste sprindifinaali tipphetked: