Mariel Merlii Pulles.Foto: Insatragm / @marielmerlii
Talisport
21. veebruar 2019, 17:46

SEEFELDI MM | Veerandfinaali pääsenud Eesti suusaneiu: üllatus mullegi!

Seefeldis toimuva Põhja suusaalade MMi avas positiivse üllatusega 20aastane Mariel Merlii Pulles, kes pääses 30. ajaga eelsõidust veerandfinaali ja saigi lõppeks sama koha.

„Olen endaga väga rahul. Ei osanud arvatagi, et edasi pääsen. Üllatus mullegi," sõnas Pulles telefonitsi Õhtulehele.

"Viimastel päevadel on enesetunne päris hea olnud. Kõik klappis. Head suusad ja enesetunne."

Viimati jõudsid eestlannad tiitlivõistlustel sprindis kvalifikatsioonist edasi 2013. aasta Val di Fiemme MMil, mil Triin Ojaste tuli klassikasprindis 25ndaks. 

Otepää Karupesa tiimis harjutav Pulles lisas, et veerandfinaaliks polnud õnnestumise järel vaimselt väga raske valmistuda. "Korraks on ikka rõõmus olla, pärast tuleb end kokku võtta ja nii saigi tehtud."

Kohasõidus polnud Pullesel kahjuks suurt võimalust, sest hilisem maailmameister Maiken Caspersen Falla kruttis tempo niivõrd kiireks, et eestlanna sai küll korraliku aja, kuid jäi umbes poolel distantsil teistest tasapisi maha. Ent see teda ei morjenda, sest võistlus läks niikuinii üle ootuste hästi.

"Seefeldi MM polnud üldse peamine eesmärk," tunnistas Pulles, kelle senine MMi tipptulemus oli Lahti vabatehnikasprindi 57. koht. "Juunioride MM ja Otepää MK olid tähtsamad. MMil tahtsin teha lihtsalt oma sõitu ja vaadata, kuidas läheb. Kujunes välja päris hästi."

Pullest ootab MMil veel üks start: järgmisel teisipäeval toimuv eraldistardist 10 km klassikat. Sinna läheb ta pingevabalt ja hea tujuga.