Eesti - SerbiaFoto: Martin Ahven
Korvpall
21. veebruar 2019, 20:50

VIDEO ja GALERII | NAD TEGID SEDA TAAS! Metsikult võidelnud Eesti korvpallikoondis alistas suure Serbia! (9)

Eesti korvpallikoondis alistas 2019. aasta MM-valiksarja viimases kodumängus metsiku võitluse järel Serbia 71:70!

Saku suurhallis täismaja publiku ees mänginud eestlased alustasid hästi ning pääsesid 6:0 juhtima. Vähehaaval said ka serblased mängu sisse, tugeva kaitsesurve ja ladusa rünnaku abil võideti avaveerand 16:14.

Kuigi ohjad püsisid pigem külaliste käes, võitlesid eestlased kõvasti ning püsisid tänu sellele pidevalt löögiulatuses. Poolajapausile pääses Serbia 34:31 eduseisus, viimase veerandaja eel juhiti 54:49.

Korraks kaheksaga kaotusseisu jäänud eestlased võitlesid metsikult ning neljanda veerandaja keskpaigas jõuti alustuseks viigini ning korraks juhtimagi. Viimased minutid kulgesid punkt-punkti heitluses, kuni päris lõpuni välja.

Pinevas heitluses sai otsustavaks Sander Raieste kaugvise 10,3 sekundit enne lõpuvilet. Serblased said oma rünnakul küll kolm vabaviset, kuid Stevan Jelovac tabas vaid kaks.

Sama tembuga sai Eesti hakkama ka 2012. aastal!

Eesti parimad korvikütid: Kristjan Kitsing 18, Kristian Kullamäe 18, Rauno Nurger 9, Janari Jõesaar 8.

Serbia: Stevan Jelovac 19 punkti, Dragan Milosavljevic 16, Milos Teodošic 16.

Vaata mängu tipphetkede videot!

Pikemalt saad mängukäigust ja võtmehetkedest lugeda allolevast blogist.

Valiksarja viimase mängu peab Eesti koondis pühapäeval võõral väljakul Gruusia vastu.

Enne mängu

Kuigi meie meeste edasipääsuvõimalused on kadunud, siis suure mängu hõngu on õhus kõvasti. Nimelt lõpetab tänase matšiga rahvuskoondise karjääri trio Kristjan Kangur-Janar Talts-Gregor Arbet!

Kui Eesti mängib täna au eest, siis Serbia ajab taga tulemust. Kui neil õnnestub võita, kindlustataks koht finaalturniiril. Seega on Tallinnasse reisinud tugev koosseis. Pall visatakse mängu kell 19, Õhtuleht edastab tähtsamaid sündmusi otseblogi vahendusel. 

Eesti koosseis tänaseks mänguks:

Kristjan Kangur (BC Kalev/Cramo), Gregor Arbet (TalTech), Janar Talts (Tallinna Kalev/TLÜ), Sander Raieste (Baskonia), Kristian Kullamäe (Baunach Young Pikes), Rait-Riivo Laane (Kosi Ippokratis), Janari Jõesaar (BC Kalev/Cramo), Martin Paasoja (Ateena Psychiko), Henri Drell (Baunach Young Pikes), Kaspar Treier (Montegranaro XL Extralight), Kristjan Kitsing (BC Kalev/Cramo) ja Rauno Nurger (Huesca Levitec)

Serbia koosseis tänaseks mänguks:

Miloš Teodosic, Aleksa Avramovic (Varese), Dragan Milosavljevic (Unicaja), Marko Simonovic (Zenit), Ivan Paunic, Stefan Bircevic (Bonn), Stevan Jelovac (Gaziantep), Miroslav Raduljica (Jiangsu Dragons), Djordje Gagic (Partizan), Nikola Jovanovic (Trento), Ilija Djokovic (Borac Čačak) ja Milenko Tepic (PAOK)

Tabeliseis (kliki pildil):

20:51

Eesti võidab 71:70!!!

20:46

APPPI! APPPI! SANDER RAIESTE TABAB NURGAST KOLMESE JA EESTI JUHIB 71:68. 10,3 sekundit minna!

20:43

Ja punkt-punkti heitlus jätkub! 1.23 minna, Serbia peal 68:66, aga meie pall! 

20:37

Kui viimast veerandaega oli mängitud 4 minutit, pääses Eesti Kitsingu kolmesest 62:59 juhtima! Kahjuks oli Serbial kohe vastus olemas. 4.38 minna, seis viigis 62:62!

20:30

Ikka vanad jutud! Serbia saab korraks 8ga ette (tänane suurim vahe), kuid Eesti ei murdu! 7.15 mängu lõpuni ja Serbia edu 59:56. Külaliste mängus on näha veidi närvilisust. Kas midagi suurt on jälle õhus!?

20:22

Isegi kui korraks tundus, et Serbia läheb oma teed - pääseti juhtima 46:39 -, siis meie mehed jalga sirgeks ei lase ning leiavad vastuse. Ei taha küll ära sõnuda, aga vähemalt siiani (v.a üksikud apsud) on eestlased kaitses väga hästi hakkama saanud! Serbia edu viimase veerandaja eel 54:49. 

Eesti - Serbia (Martin Ahven)
20:08

Teine poolaeg algab samas rütmis! Eestlased ei leia rünnakul väga häid lahendusi, kuid kõva võitlusega on vajalikud punktid kätte saadud. Meie mehed jõudsid korraks viigini ja omasid võimalust juhtimagi minna, kuid paraku vise ei tabanud. 5.45 enne kolmanda veerandaja lõppu juhib Serbia 43:39. 

19:48

Statistikanoppeid:

Eesti resultatiivseim 11 punktiga Kullamäe, Jõesaare arvel 6 silma ja 6 lauda.

Serbia poolelt on 11 punktiga meid kostitanud Milosavljevic, Teodosici arvel 6 silma aga ka 6 resultatiivset söötu. 

Eesti on hädas visketabavusega, väljakult on tabatud vaid 28,9% (11/38), serblaste 46,7% vastu (14/30). 

19:44

Poolaja lõpp kuulub Serbiale, kuid mitte ülikindlalt. Eesti püsib veel löögiulatuses ning valmis nõelama. Avapoolaja võidavad külalised 34:31. 

20 minutit näitasid, et suuri medaleid võitnud Serbia pole midagi üle mõistuse. Meeskonna aju ja liider on selgelt Teodosic, kes meie kaitset heade söötudega harutab, kuid imemängu ei tee temagi!

19:37

Eesti mehed ei anna alla! Kõva võitlusega on jõutud 27:27 viigini, 3.18 avapoolaja lõpuni. Rünnak on jäänud küll üsna individuaalseks, kuid tahte pealt tuleb! Loodame, et rammu jagub. Väga hästi toimetab mängujuhi positsioonil Kristian Kullamäe, kiitust võib jagada ka mehiselt rassivale Kristjan Kangurile, kes triost täna selgelt silmapaistvaim.

19:26

Drell saab vabaviskejoonelt oma esimesed silma pähe! Üldpilt kahjuks hakkab aga Serbia poole ära kalduma. Rünnakul leitakse üsna lihtsaid lahendusi ja kaitses surutakse meie mehed ära. Veidi üle 2 minuti teist veerandaega mängitud, külaliste edu paisunud 23:16 peale. 

19:19

Eesti alustab kohtumist hästi ning pääseb 6:0 juhtima. Tõsi, ohkumärk oli kaitselaud, mida esialgu kuidagi kontrollida ei suudetud. Mida minut edasi, seda rohkem Serbia mängu sisse sai, tõstis kaitsesurvet, leidis häid lahendusi rünnakul ning haaras mänguohjad. 

Vanameistritest said avaveerandil väljakul kõik, lisaks pääses juba põllule ka Henri Drell! Meie poolt käisid juba platsil 10 meest, võimalust ei saanud (veel) Kaspar Treier ja Martin Paasoja. Tasub ka ära märkida, et mitmekülgne Sander Raieste ohjas Miloš Teodosicit.

10 minuti järel Serbia edu 16:14.

Eesti - Serbia (Martin Ahven)
19:01

Mangu alguseks ongi sisuliselt täismaja! Ja lähebki madinaks!

Eesti algkoosseis:

Kullamäe, Raieste, Jõesaar, Kangur, Nurger

Serbia algkoosseis:
Teodosic, Tepic, Milosavljevic, Bircevic, Gagic

Eesti - Serbia (Martin Ahven)
Eesti - Serbia (Martin Ahven)
18:33

Saksamaalt hoitakse meie (noor)meestel silm peal! 

18:24

Tere, head korvpallisõbrad! Kui avavileni jääb veidi üle poole tunni, on Saku suurhall veel küllaltki tühi, kuid täna võib kindlasti oodata täismaja või midagi selle lähedast.