Andrus Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
22. veebruar 2019, 16:29

SEEFELDI MM | Andrus Ilves poja kukkumisest: olen õnnelik, et poiss on terve

Kahevõistleja Kristjan Ilvese (22) MM algas tõsise ehmatusega, sest ta kukkus võistlushüppe maandumisel. Õnneks on mehega laias laastus kõik korras, kuid suusasõidust pidi ta siiski käetrauma tõttu loobuma.

"Tahtmist nagu oli, aga käsi on natuke paistes," sõnas Kristjani treenerist isa Andrus Ilves telefonitsi Õhtulehele. 

Praeguse seisuga 28. veebruaril toimuv normaalmäe võistlus ohus ei tohiks olla. "Hüppamist ei tohiks segada. Suusatada paar päeva väga ei saa, aga õnneks on järgmise võistluseni aega. Paneme veel külma peale. Juhul, kui annabki tunda, saab [treeningutel] ühe kepiga sõita ja kätt säästa," sõnas Andrus Ilves.

Kuigi suusahüpete kukkumised näevad suure kiiruse tõttu alati hirmsad välja, tundub, et Ilves pääses sellest vaid pisikese käetraumaga. "Arst vaatab veel õhtul üle, aga ise loodan, et midagi tõsist pole. Kristjan millegi üle (peale käe - M.T.) ei kurda," lisas isa.

Kas esimene ehmatus oli suur? "Ikka juhtub. Kukkumised pole meie alal midagi erakordset. Pettumus on muidugi suur, hüpe polnud paha (118,5 m - M.T.), oleks võinud võistelda normaalsete kohtade eest.

Tänapäeval on suusasidemed niimoodi tehtud, et teatud pinge all lööb klambri lahti, et mitte jalga või ristatisidemeid väänata. Selles suhtes on hea, et klambriseadistus polnud tugevam ega hakanud jalga väänama. Võinuks ju imekombel püsti jääda, aga pigem olen õnnelik, et poiss on terve.

Vigastused võivad võtta aasta-kaks, vahel eluaeg tunda anda. Praegu läks õnnelikult. Kahju muidugi, et suurvõistlusel, aga katsume sellest üle olla. Me pole esimesed ega viimased, kellega nii juhtub."

Kahevõistlejate 10 km suusasõit algab kell 17.15, Ilves pidanuks startima 49. kohalt.