Teemu Suninen Rootsi rallil. Foto: TT NEWS AGENCY/Reuters
WRC
22. veebruar 2019, 18:01

Rallihooaja punane latern: Rootsi näitas, et meid tuleb karta! (3)

Autoralli MM-sarja kõrgeimas klassis lööb tänavu taas kaasa neli tiimi. Toyota, Hyundai ning Citroeni kõrval proovib veidi tagasihoidlikumate vahenditega hakkama saada M-Sport Ford. Rootsi etapp näitas, et viimaseid ei tasu maha kanda.

Eelmisel nädalavahetusel sõidetud Rootsi rallil hoidis reedel pikalt esikohta Teemu Suninen, tema võistluse rikkus eksimus laupäevasel teisel kiiruskatsel. Vaatamata tõestas soomlane ilmekalt, et Fordiga on võimalik kiiresti sõita. 

"Pärast Monte Carlo ebaõnnestumist arvasid mõned inimesed ilmselt, et nii hakkabki olema. Selle valguses on Rootsi tulemus väga hea," sõnas M-Sporti tiimipealik Rich Millener Motorsport.com-ile. 

Kogu potentsiaali kindlasti realiseerida ei õnnestunud. Lõpp-protokollist leiab Fordi mehed Elfyn Evansi 5., Pontus Tidemandi 7., Sunineni 23. kohalt. Aga võrreldes Monte Carloga, kus eelnimetatud trio jäi nullile, astuti suur samm. 

"Suutsime tagasilöögist taastuda ja kõik nägid, milleks tegelikult võimelised oleme," lisas Millener. "Sellised momendid annavad tiimile veel enam motivatsioon. Lisaks tõestasime, et meid ei saa maha kanda. Oleme siin, et võidelda võitude eest. Rootsi tõestas, et meid tuleb karta!"

Viimasel kahel hooajal on M-Sport võitnud küll individuaalse meistritiitli, kuid seda suuresti tänu Sebastien Ogier´le. Tänavu kihutab prantslane Citroeni ridades. Nõnda avaneski suur võimalus end tõestada 25aastasel Suninenil, 30sel Evansil, kes sõidavad kaasa terve hooaja. 

"Kui inimesed vaatavad ralli eel võistlejate nimekirja, siis leiavad nad sealt hirmuga Sunineni ja Evansi nime. Me tahame olla tiim, kes on pidevalt esikoha konkurentsis," resümeeris Millener.