Cory Jefferson Brooklyn Netsi särgis. Foto: ELSA/AFP
Korvpall
22. veebruar 2019, 20:21

Gran Canaria tõi Siim-Sander Vene positsioonile järjekordse NBA taustaga palluri

Gran Canaria korvpallimeeskonnas on käsil keerulised ajad. Lisaks kehvadele tulemustele on probleeme ka mängijatega. Seetõttu toodi tiimi järjekordne täiendus. 

Meeskonnaga liitub 28aastane, 206 cm pikkune ja 99 kg kaaluv Cory Jefferson. Suure ääre positsioonil müttaval jänkil on muuhulgas kogemust nii korvpalliliigast NBA kui ka Euroliigast. Tõsi, viimati pallis ta Hiinas Guangzhou Long-Lionsis. 

2014. aastal Baylori ülikooli lõpetanud Jeffersoni korjas samal aastal NBA draft´i kõige viimase valikuna üles San Antonio Spurs. Ta vahetati kiiresti Brooklyn Netsi, kus ta sai 50 mänguga kirja keskmiselt 10,6 minutit ja 3,7 punkti. 

Hooajal 2015/16 kuulus ta Phoenix Sunsi ridadesse, seal jäi tema saagiks 8 matši ja keskmiselt 2,8 punkti. Pärast mõnda katsetust NBA tütarliigas maandus ta Filipiinide liigas Alaska Acesi meeskonnas. 

Seejärel jõudis huvitava teekonnaga pallur Euroliigasse Milano Armanisse, proovis veel õnne G-liigas kuniks tänavu 16. jaanuaril Hiinas lõpetas. Guangzhou kogemus jäi aga lühikeseks ning nüüd on ta vähemalt hooaja lõpuni Gran Canaria mees. 

Kolmapäeval liitus Gran Canariaga nii number "kolme" kui ka "nelja" peal müttav Jacob Wiley. Kuigi mõlemad värsked täiendused on otsesed klubisisesed konkurendid Siim-Sander Venele, siis üleliia eestlane ilmselt muretsema ei pea. Nimelt on tiimil suuri probleeme eesliiniga, vigastusega on väljas tsentrid Anzejs Pasecniks ja Luke Fischer, eilses matšis CSKA vastu ei teinud kaasa ka suur äär Eulis Baez.