Brandon Davies palliga.Foto: euroleague.net
Korvpall
22. veebruar 2019, 23:40

Žalgiris oli Euroliiga tagaotsa satsiga hädas! Jasikevicius: peame hakkama paremat korvpalli mängima (1)

Korvpalli Euroliiga matšis teenis Kaunase Žalgiris kodusaalis raske 84:76 võidu Podgorica Buducnosti üle. 

Žalgiris alustas kohtumist korralikult ning haaras kerge initsiatiivi. Teisel veerandajal kasvatati edu korraks 10punktiliseks, kuid visalt võidelnud Podgorica püsis sabas. Poolajapausile pääsesid võõrustajad seisult 39:36.

Kolmas veerandaeg kulges punkt-punkti mängus, neljandiku lõpuks õnnestus külalistel ise kolmega ette saada. Viimastel minutitel suutis Žalgriris oma kaitsemängu aga parandada ning matš kallutati ikkagi enda kasuks. 

Kodumeeskonna poolelt viskas Brandon Davies 21 punkti, Marius Grigionis lisas 16 silma. Podgorica parimana tõi Norris Cole üleplatsimehena 26 punkti. Mõlemal meeskonnal oli ka olulisi puudujaid, Žalgirisel ei teinud näiteks kaasa mängujuht Nate Wolters ja tsenter Antanas Kavaliauskas. 

Ühtlasi lõpetas Žalgiris õnnetu seeria, enne tänast teeniti viimasest kaheksast mängust vaid üks võit. "Muidugi on raske, kui mängijaid on puudu, aga peame hakkama paremat korvpalli mängima. Oleme palju enamaks võimelised," sõnas peatreener Šarunas Jasikevicius pärast matši Euroliiga reporterile. 

Podgorica poolelt tegi Euroliiga ajalugu Fedor Zugic, kellest sai läbi aegade noorim mängija, kes liigas platsile jooksnud. Vanust 15 aastat ja 157 päeva.

Žalgirisel on nüüd kirjas 9 võitu ja 14 kaotust, millega püsitakse play-off´i joone all.

Tänases esimeses mängus alistas Istanbuli derbis Fenerbahce võõral väljakul kindlalt 97:75 Darüssafaka. 

Võitluses play-off´i eest peeti tähtis mäng Ateenas. Kohalik Panathinaikos sai 94:85 jagu Moskva Himkist ning tõusis 10 võidu peale.

Õhtu viimases lahingus sai Madridi Reali üsna kindlalt 91:78 jagu Müncheni Bayernist.

Standings provided by Sofascore LiveScore