Kregor Zirk.Foto: Martin Ahven
Ujumine
23. veebruar 2019, 20:55

Vinge rekordi ujunud Zirk üllatas iseennastki: see on ühe piiri purustamine! (3)

"Mul on hea meel, et pärast eelmist aastat niimoodi ujun," ütles Kregor Zirk täna Õhtulehele, kui oli Antwerpenis pikas basseinis püstitanud Eesti 200 m vabaujumise rekordi.

Möödunud aasta valmistas Kregorile pettumuse. Kuigi tartlane tegi profiklubis innukalt trenni, piirdus ta nii pika raja EMil kui ka lühiraja MMil eelvõistlustega. Detsembri lõpus prantsatas 19aastane sportlane tõvevoodisse.

Jaanuari lõpus naasis Kregor tõusulainele. Pärast LAVi-laagrit oli ta Luksemburgis 400 m vabaujumises ajaga 3.57,10 viies, isiklikust tippmargist jäi puudu vaid 0,23 sekundit. Kaks korda lühemal distantsil tuli 1.50,74ga kuuendaks, Eesti rekordist lahutas 83 sajandikku.

Nüüd alistas Kregor 2009. aastast Vladimir Sidorkinile kuulunud Eesti rekordi 1.49,86, saades Antwerpenis 1.49,44ga kolmanda koha. Hommikul oli ta distantsi läbinud 1.50,54ga.

"Pärast Luksemburgi võistlust olen väga korralikult treeninud," jutustas vahepeal Türgis vormi timminud Kregor. "Mul on kogu aeg hea tuju olnud. Luksemburgi etteasted andsid enesekindlust. Veendusin, et liigume õiges suunas."

Antwerpenis hüppas Kregor vette pingevabalt. "See aeg oli minu jaoks suur üllatus," rääkis kanadalase Tom Rushtoni hoolealune ligi poolesekundilisest rekordiparandusest. "Me pole treeningukoormust alla võtnud, käib aeroobne töö, vahelduseks teeme ka sprinditrenne. Mulle meeldib, et suutsin püstitada Eesti rekordi, kuigi ei valmistunud selleks. Olin unistanud päevast, millal ujun niimoodi alla 1.50 – see on ühe piiri purustamine!“

Homme osaleb Kregor 50 m ja 100 m liblik- ning 100 m vabaujumises. Ülehomme tuleb ta üheks nädalaks koju harjutama. Seejärel jätkab treeninguid Türgis ja märtsi keskel stardib Serbia lahtistel meistrivõistlustel.