Sebastian Ogier.Foto: Martin Ahven
WRC
23. veebruar 2019, 21:38

Ogier loodab Rootsi ralli valusa eksimuse Mehhikos enda kasuks pöörata (2)

Kuigi Rootsi ralli läks kuuekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogieri jaoks täielikult aia taha, võttis prantslane hooaja teiselt rallilt kaasa kamaluga kogemusi. 

Citroeni piloodi jaoks lõppes Rootsi ralli 6. kiiruskatsel, mille 17. kilomeetril ta Citroeni üle juhitavuse kaotas ja lumehange sõitis. Kuna läheduses pealtvaatajaid polnud, ei saanud prantslane ka masinat tagasi rajale lükata. Seetõttu ei mahtunud ta ajaliimiidi sisse ning oli sunnitud katkestama. 

Laupäeval naases Ogier siiski ralli 2 süsteemis rajale ning noppis hiljem punktikatselt ka kaks punkti. 

Kuigi oma lõpptulemusega ei jäänud prantslane arusaadavatel põhjustel rahule, lohutas teda siiski teadmine, et Citroeniga on võimalik lahtisel pinnasel head kiirust arendada. 

"Kui ma ausalt ütlen, siis auto ei olnudki kõige halvem," vahendas Motorsport rallilegendi sõnu. "Näitasime esimese auto kohta võrdlemisi korralikku kiirust ning see oli meie jaoks positiivne.

Hooaega silmas pidades oli see väga tore. Rootsi ralli ei erine nii väga kruusa omadest, seega saime autot veidi testida ning [Mehhiko jaoks] andmeid koguda. Õige seadistuse leidmiseks tuleb aga veel veidi tööd teha."

Kahe ralliga 31 punkti teeninud Ogier langes kokkuvõttes kolmandaks. Seega on tal 7.-10. märtsini peetaval Mehhiko etapil võrreldes Ott Tänaku (47 punkti) ja Thierry Neuville'iga (40 punkti) parem stardipositsioon.