Kodusaalis kaotasid lätlased Montenegrole üheksaga, mis tähendab, et võõrsilt on vaja vähemalt sama suurt võitu! Foto: fiba.com
Korvpall
25. veebruar 2019, 12:48

Viimasel veerandajal hävinud Soome korvpallurid MMile ei sõida, täna koidab lätlaste tõehetk (1)

2019. aasta korvpalli MM-valiksarjas selgitasid eile finaalturniirile pääseja meie kaks naabrit. Kodusaalis mänginud Venemaa alistas tänu tugevale lõpule 91:76 Soome. 

Matši eel oli valem üsna selge: kes Permis peetud mängu võidab*, sõidab augusti lõpus algavale MMile Hiinas. Soomlased alustasid kohtumist bravuurikalt ning juhtisid avapoolajaks korraks isegi 18 punktiga. Pikaks vaheajaks suutsid venelased aga vahe vaid ühele, 37:38 peale vähendada. 

Kolmandat veerandaega kontrollisid taas soomlased ning otsustava neljandiku eel juhiti seitsmega. Viimased 10 minutit olid aga täismaja publiku ees mänginud venelaste triumf. Soomlased hoiti vaid 11 silma peal, ise visati 33, mis oli piisav, et kogu matš turvaliselt enda kasuks kallutada. Tasuks pilet MM-finaalturniirile.

Võitjate poolelt oli resultatiivseim üleplatsimehena 22 punkti toonud Dmitrii Kulagin. Soome kasuks viskas Jamar Wilson 18 silma. 

Lisaks Venemaale pääsesid K-grupist finaalturniirile Tšehhi ja Prantsusmaa. Sotid on selged ka L-grupis, kus mängisid ka eestlased. Sealt kindlustasid MM-pileti Kreeka, Saksamaa ja Serbia. 

Gruppide K ja L lõppseisud (kliki pildil):

Euroopa tsoonis on 12 kohast välja mängida veel vaid üks. Viimase pääsme eest võitlevad Läti ja Montenegro. Meie lõunanaabritel seisab ees raske ülesanne, sest Balkani poistest on võõral väljakul vaja jagu saada vähemalt 9 punktiga. 

Tõsi, lätlastele annab lootust tõik, et võrreldes eelmise matšiga on neile appi tulnud Euroliiga mehed: Janis Strelnieks, Janis Timma (mõlemad Olympiacos), Dairis Bertans (Milano), Rolands Šmits (Barcelona) ja Zanis Peiners (Darüssafaka). Pall pannakse Montenegros mängu kell 20. 

11 Euroopa koondist, kes on juba pileti MMile taganud: Hispaania, Türgi, Leedu, Itaalia, Poola, Prantsusmaa, Venemaa, Tšehhi, Kreeka, Saksamaa, Serbia. 

*Venemaa võitis esimese matši kahega, mis tähendas, et neile piisanuks ka punktisest kaotusest.