Rain Veideman (palliga).Foto: Stings Mantova/Facebook
Korvpall
25. veebruar 2019, 15:00

Eesti korvpallurid Itaalias: kogenum Veideman tegi noorele kolleegile 1:0

Sel korral rahvuskoondise tegemistest eemale jäänud Rain Veideman (27) tegi Itaalia esiliigas ilusa partii ning vedas koduklubi Mantova lisaajal 88:81 võidule Ravenna üle. 

Lisaks sellele, et matš oli tabeliseisu arvestades tähtis, läksid platsil vastamisi kaks eestlast. Ravenna poolelt 18aastane Mikk Jurkatamm.

Pingelises matšis oli kord peal kodumeeskond Mantova, siis jälle Ravenna. Võrdsete kohtumises läks võitja selgitamiseks vaja lisaaega, seal panid võõrustajad oma paremuse üsna selgelt 14:7 maksma. 

Eestlaste omavahelises duellis jäi peale kogenum. 39 minutit platsil mütanud Veideman viskas 21 punkti ja jagas 4 resultatiivset söötu. 11 minutiga piirdunud Jurkatamm kätt valgeks ei saanud. Ravenna poolt oli aga metsikus hoos Adam Smith, kes viskas koguni 46 silma. 

Samal ajal peetud mängus sai Kaspar Treieri (tema oli koondise juures) koduklubi Montegranaro magusa 106:105 võidu liider Bologna üle. 

Eestlaste koduklubidest ongi kõige parem seis Montegranarol, kes hoiab idadivisjonis teist kohta (19 võitu, 4 kaotust). Ravenna on üheksas, Mantova 10. (mõlemal 10 võitu, 13 kaotust).

Standings provided by Sofascore LiveScore