Sophia Flörsch.Foto: Instagram / @sophiafloersch
Auto-Moto uudised
25. veebruar 2019, 16:34

Hirmuäratavast avariist eluga pääsenud sakslanna naaseb vormelirooli

Möödunud aasta novembris vormel 3 sarja MMil ehk Macau GP-l hirmuäratava avarii tõttu selgroogu vigastanud sakslanna Sophia Flörsch (18) istub järgmisel nädalal esimest korda pärast õnnetust vormelirooli.

"Arstid ütlesid, et mul oli sel päeval miljoneid kaitseingleid," lausus Flörsch kuu aega pärast õnnetust Saksa väljaandele Motorsport Magazin.

Nüüdseks on ta avariist ja sellele järgnenud kümnetunnisest seljaoperatsioonist nii hästi taastunud, et on valmis taas vormeliga kihutama. Flörsch osaleb 6. ja 7. märtsil Monza ringrajal Van Amersfooti tiimi testimistel, et valmistuda talvel loodud uueks Euroopa F3 sarjaks (Formula European Masters).

"See tuleb väga erutav hetk," sõnas Flörsch. "Tänan meeskonda ja sponsoreid, kes tegid minu naasmise võimalikuks juba sel hooajal. Väga mõnus on teada, et inimesed usuvad sinusse."

Sakslanna eesmärgid on suured. Ülalmainitud detsembrikuises intervjuus ütles ta nii: "Olen 13 aastat selle ala sees olnud, see on mu elu. Tahan jõuda F1-e. Loobuda õnnetuse tõttu sellest unistusest... see pole minu arust loogiline."