Paistab, et Kalev/Cramo koosseis on peaaegu paika loksunud. Küsimärk on veel Tony Wroteni kohal, praegu on tal käsil kolmas katseaeg! Foto: Martin Ahven
Korvpall
25. veebruar 2019, 17:00

Kalev/Cramo suure tõenäosusega Jõesaarele asendajat ei too, Wroteni saatus endiselt lahtine

Kui viimane nädal möödus korvpallimaastikul koondisemängude rütmis, läheb nüüd taas madinaks klubirindel. Eesti esimeeskond BC Kalev/Cramo jäi vahepeal ilma Janari Jõesaarest, kuid tõenäoliselt talle asendajat ei tooda.

Rahvusesinduse ääremängija sai pärast matši Serbia vastu jutule Hispaania kõrgliigas palliva Tenerifega, pühapäeval allkirjastati ametlikult leping. Kuigi Jõesaar oli Kalevis üks liidreid, siis meeskonna abitreeneri Indrek Reinboki sõnutsi uusi täiendusi oodata pole. Esile peavad kerkima need, kes varem tahaplaanile jäänud. 

"Otsimise jaoks on jäänud vaid loetud päevad. Arvan, et väga raske on leida sobiva profiiliga mängijat. Ei saa ka "ei" öelda, aga pigem mitte,“ kommenteeris Reinbok Õhtulehele potentsiaalse uue mängija küsimust.

Vastavalt Eesti korvpalliliidu reglemendile võib Kalev VTB Ühisliiga tarbeks mängijaid registreerida 28. veebruarini (kaasaarvatud). Olybet Eesti-Läti Korvpalliliiga üleminekute aken sulgub 15. märtsil.

Kui suure augu Jõesaare lahkumine meeskonda jätab? "Meil on mängijaid. Järgmised saavad oma võimaluse. Selgub töö käigus, kas jääb auk või läheb kõik hästi," vastas Reinbok ning lisas, et võistkonna ühe liidri lahkumisele kätt ette ei pandud ning säärase võimaluse avanemise üle tuntakse rõõmu.

Lisaks pole endiselt selge tagamängija Tony Wroteni saatus. Jänkil algas alates koondisepausist juba kolmas katseaeg, taas kahe nädala pikkune.

Eelmisel nädalal said Kalevi mängijad puhata, täna õhtul kogunetakse uuesti. Reinboki andmetel peaksid kõik mehed terved olema. Koondises käinud pallurid saavad täna ilmselt kergemalt läbi, tõsiseks andmiseks läheb homsest.

Eesti-Läti liigas võõrustatakse kolmapäeval Tallinna Kalev/TLÜ-d, pühapäeval  Ühisliigas aga Minski Tsmokit.