Montenegro - Läti.Foto: FIBA
Korvpall
25. veebruar 2019, 22:07

VALUS! Läti korvpallurid jäid MMist ühe kolmepunktiviske kaugusele (1)

Läti korvpallikoondisel jäi MM-finaalturniirist puudu üks tabav kolmepunktivise.

Meie lõunanaabrid vajasid MMile pääsemiseks täna Podgoricas Montenegro vastu vähemalt üheksapunktilist võitu, kuid see ei õnnestunud, võidunumbrid olid 80:74. See tähendab, et 2006. aastal iseseisvunud Montenegro mehed lähevad esimest korda MMile.

Mõlemad koondised kogusid 7 võitu ja 5 kaotust, kuid omavaheliste mängude korvide vahe räägib napilt Montenegro kasuks. Samast grupist edenesid finaalturniirile ka Hispaania ja Türgi.

Lätil oli neljanda veerandaja lõpus kaheksa sekundit aega, et vajalik kolmene visata, kuid Dairis Bertansi üritus läks väga mööda. Vale mees sattus viskama, sest Bertans ei tabanud kaheksast kolmesest ühtki. 

Janis Strelnieks viskas Läti kasuks 25 punkti (kahesed 6/6, kolmesed 2/3, vabavisked 7/9). Martins Meiers lisas 12 ja Janis Timma 11 punkti. 

Montenegro resultatiivseim oli Derek Needham 22 punktiga. Sama mees tõi kodumeeskonnale kolm viimast ja väga vajalikku punkti, kõik vabaviskejoonelt.

Finaalturniir toimub 31. augustist 15. septembrini Hiinas.

32 osalejast on nüüdseks selgunud 30. Ainsad lahtised otsad on Ameerikas, kus on seitsmest kohast täidetud viis (USA, Kanada, Argentina, Brasiilia ja Venetsueela).

Euroopat esindavad Montenegro, Hispaania, Türgi, Serbia, Saksamaa, Kreeka, Venemaa, Poola, Leedu, Itaalia, Prantsusmaa ja Tšehhi.

Aasia ja Okeaania eest on väljas lisaks korraldajamaale Austraalia, Iraan, Jaapan, Jordaania, Uus-Meremaa, Filipiinid ja Lõuna-Korea. Aafrika au kaitsevad Angoola, Nigeeria, Senegal, Tuneesia ja Elevandiluurannik.