Tess Ledeux (vasakul) ja Kelly Sildaru (keskel) 2018. aasta detsembris Dew Touri poodiumil.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
26. veebruar 2019, 13:58

„Ta oli lapsena minust kümme korda parem!“ Kelly Sildaru konkurent võrdles eestlannat USA spordilegendiga (1)

Kelly Sildaru olulisemate konkurentide sekka kuuluv Prantsusmaa freestyle-suusataja Tess Ledeux andis kodumaisele spordilehele L'Equipe intervjuu, kus rääkis teiste teemade hulgas ka heitlusest Sildaruga. Lisaks selgus, et võrreldes eestlannaga on tema elukorraldus teistsugune.

"Kelly on täiesti metsik. Ta võistleb kolmel erineval alal ja on neis kõigis suurepärane. Olen kindel, et see on ka minu jaoks eesmärk. Kelly paneb mind iga päev rohkem pingutama ja ma usun, et temaga heitlemine aitab naiste freestyle-suusatamist tõsta. Mu eesmärk on esmalt temaga võidelda, siis temaga ühele pulgale jõuda ja lõpuks ta alistada," rääkis 17aastane Ledeux, kes on tulnud kahel korral maailmameistriks.

2017. aastal oli ta parim pargisõidus ja hiljuti Park Citys Big Airis. Park City MMi pargisõit jäeti nii Sildaru kui ka Ledeux' kurvastuseks ära, aga Sildaru suutis pettumuse ületada ja võitis rennisõidu. Ledeux rennisõidus ei osalenud.

"Tean Kellyt alates sellest ajast, kui olin noor. Lapsena oli ta minust kümme korda parem. Uskumatu, et ta suudab erinevatel aladel nii tugev olla ja uusi trikke teha. Minu jaoks on ta meie ala Shaun White (läbi aegade parimaks lumelauduriks peetav ameeriklane - A.K.)."

Ledeux' sõnul saab ta talvel keskenduda ainult spordile, kooliasjadega tegeleb ta peamiselt suvel ja sügisel. Seevastu Sildaru käib täiskoormusega tavakoolis ja õppetükkidest ei pääse ta ka treeninglaagrites.

"Nädal aega koolis väsitab palju rohkem kui nädal aega laagris. Aga pean koolis püsima, suhteid hoidma. Kunagi tahan omandada ka ülikooli bakalaureusekraadi," sõnas Ledeux.