Frida Karlsson.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
26. veebruar 2019, 17:05

SEEFELDI MM | 19aastane rootslanna pakkus Johaugile vägeva lahingu

Seefeldis jätkuval põhja suusaalade MMil oli täna kavas naiste 10 km eraldistardist klassikasõit, mis sai ootamatult põneva lõpplahenduse. Suurfavoriidile Therese Johaugile pakkus vägevat konkurentsi 19aastane roostlanna Frida Karlsson. Lõpuks oli norralanna edu noore kolleegi ees 12,2 sekundit.

Veel 6,7 km peal oli kahe esimese vahe vaid 4,8 sekundit, kuid hiljem startinud Johaug pani lõpus oma kogemused ja tugevuse maksma. Karlssoni jaoks oli tegemist esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medaliga. Juunioride seas on ta ilma teinud kolme MMi kullaga.

Täna mahtus kolmandana poodiumile norralanna Ingvild Flugstad Östberg, kes edestas 1,4 sekundiga soomlannat Krista Pärmäkoskit.

Mariel Merlii Pulles kaotas Johaugile 4 minuti ja 14 sekundiga. Ainsa eestlannana startinud sportlane sai lõpuks 55. koha, lõpetas 74 naist.

Eestlaste kommentaarid Kanal 2 otse-eetris:

Pulles: „Rada oli väga raske. Lõpus kadus ka pidamine ära, raske oli tõusudest üles saada. Oleksin tahtnud 40 hulka jõuda, aga täna läks niimoodi, pole midagi teha.“

Treener Anti Saarepuu: „Olud polnud kerged, aga samas kõigile võrdsed. Tema tahtmine tõusudest üles rassida oli tugev, seda oli näha. Põhidistants oli ikkagi sprint, kuid eks ta oleks tänagi tahtnud 40. koha piirile sõita. See ei õnnestunud, aga MM oli kokkuvõttes igati korralik.“