Pirita spordikeskus.Foto: allinna Spordi- ja Noorsooamet
Talisport
26. veebruar 2019, 22:50

Hoovispordi tagasitulek!? Piritale kerkib 60 000 eurot maksev areen, mis lõpetab 16 aastat kestnud põua

Tallinna linn ja Eesti Jäähokiliit sõlmisid täna heade kavatsuste kokkuleppe, mille kohaselt rajatakse aasta lõpuks Pirita Spordikeskuse territooriumile kunstkülmetusega jäähoki väliväljak.

Kokkuleppe kohaselt korraldab ja finantseerib jääväljaku ehitust Tallinna linn, mille hinnanguline maksumus on 60 000 eurot. Hokiliit panustab projekti aga erialase oskusteabega, hangib vajaliku inventari (väljaku piirded, väravad jm) ja toetab väljaku valgustuse soetamist. 

„Väliväljakute arendamine ja traditsiooni taaselustamine on Eesti hoki arengu jaoks omamoodi kahesuunaline tänav, kus juba jäähallis treenivad noored saavad mängida looduslikes tingimustes nagu jäähoki kujunemisaegadel ning need, kes käivad väljas uisutamas, leiavad tee tõsisema jäähoki harrastamise juurde jäähallis,“ selgitas hokiliidu tegevjuht Rainer Komi pressiteate vahendusel. „Nii-öelda hoovihoki taaselustamisega toetame vabas õhus koos olemist, koos mängimist ja see on panus rahva tervisesse ja liikumisharrastustesse.“

Seni Tallinna ainuke tehisjääga jäähokiväljak oli Talleksi jäästaadion, mis suleti 16 aastat tagasi. Pirita hokiväljaku rajamine on esimeseks sammuks jäähoki peamise kasvulava ehk hoovihoki traditsiooni taaselustamisel, tõdetakse Tallinna Spordi- ja Noorsooameti poolt väljastatud teates.