Konstanin Vassiljev liitus Floraga. Foto: Brit Maria Tael
Jalgpall
27. veebruar 2019, 10:45

VÕIMAS TÄIENDUS! Maestro Konstantin Vassiljev sõlmis lepingu FC Floraga (4)

Eesti parimate jalgpallurite sekka kuuluv Konstantin Vassiljev naaseb üle aastate taas kodumaale. Täna sõlmis ta aasta lõpuni kestva lepingu FC Floraga, kelle ridades poolkaitsja pole varem mänginud.

34aastase Kostja, nagu fännid teda hellitavalt hüüavad, karjäär võttis suvel ootamatu ja kummalise pöörde. 2016-17 hooajal Poola liiga parimate mängijate sekka kuulunud Eesti koondislane saadeti Gliwice Piasti duubelmeeskonda ja ta hakkas mängima poolakate tugevuselt kuuendal liigatasemel. Tol hetkel oli Vassiljevil järel kahe aasta jagu kehtivat lepingut. Kuigi klubi tahtis järsku Kostjast vabaneda, ei jõutud lepingu lõpetamise tingimustes pikalt kokkuleppeni. Nüüd, alles veebruaris, sai ta vabaks meheks.

„Flora on Eesti suurim klubi ja oli väga atraktiivne, et mulle sellist võimalust pakuti. Kõik sujus väga kiiresti ning ootan hooaega suure huviga! Viimastel aastatel on võitlus esikolmikus olnud väga põnev ning loodetavasti saab nii ka edaspidi olema. Minu ülesanne aidata oma uut klubi nii kõrgele ja kaugele kui võimalik,“ jagas Vassiljev esimesi muljeid klubi pressiteenistuse vahendusel. „Ma arvan, et kõige tähtsam on väljakul tõestada, et olen jätkuvalt mängimiseks valmis ning saan oma kogemustega meeskonda toetada,“ lisas ta.

Õhtuleht uuris ka eelmise nädala lõpus Eesti tippklubidelt, kas neil on finantsi ja huvi Vassiljevi palkamiseks. Selgus, et lisaks Florale valmistusid omapoolse pakkumise tegemiseks ka Levadia ja Nõmme Kalju. Siiski tõmbas kõige pikema õlekõrre Flora!

Lilleküla tiimi president Pelle Pohlak vihjas ka eelmisesse nädalasse jäänud telefonivestluses, et rahaline võimekus peaks Eesti klubidel olemas olema. „Korvpallis ja võrkpallis on palju kasutatud võimalust minna otse sponsori juurde ja öelda, et meil on võimalik selline mängija saada. Kas raha annate? Ma olen kindel, et iga klubi leiaks kellegi, kes oleks nõus vahe tasa tegema, isegi, kui eelarves ruumi pole,“ selgitas ta. Jalgpallis on sarnase skeemi alusel toimunud näiteks Martin Vungi ja Pärnu tiimi koostöö.

Kas Vassiljev on otsene asendus talvel klubis lahkunud Zakaria Beglarišvilile?

Pohlak reedel: „Ma ei ütleks, et meil Zakaria tõttu otseselt midagi põleks. Kui Rauno Sappinen ära läks, öeldi, et keegi ei suuda teda asendada. Tuli Mark Anders Lepik ja hakkas väravaid lööma. Nüüd on mulle juba vihjatud, et keegi ei suuda ka Lepiku saapaid täita. Julgen enesekindlalt öelda, et oleme kõik lahkujad alati ära asendanud. Mina Zakaria pärast ei muretse.“

Konstantin Vassiljev. Foto: Martin Ahven

Konstantin Vassiljev

34aastane poolkaitsja

  • 2002 Tallinna Jalgpallikool
  • 2003-2007 Levadia
  • 2008-2011 Lendava Nafta (Sloveenia)
  • 2011 Koperi Luka (Sloveenia)
  • 2011-2014 Permi Amkar (Venemaa)
  • 2014-2015 Gliwice Piast (Poola)
  • 2015-2017 Bialystoki Jagiellonia (Poola)
  • 2017-2019 Gliwice Piast (Poola)
  • 2019-... FC Flora

Eesti koondises 110 mängu ja 23 väravat