Konstantin Vassiljevi esimene trenn Flora särgis.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
27. veebruar 2019, 14:45

GALERII | Konstantin Vassiljev tagasi Eestis: „Meie planeerime, aga elu teeb korrektiivid!“

Eesti jalgpallikoondise legend Konstantin Vassiljev tegi täna kaasa esimese trenni oma uue koduklubi Tallinna Flora särgis. Pärast harjutuskorda jagasid Kostja ning klubi juhtfiguurid meediaarmeele kommentaare.

Veebruari keskel lõppes pikk jant: Vassiljevi ning tema endise koduklubi Gliwice Piasti koostöö sai läbi. Poola kuuendasse liigasse pagendatud keskväljamaestro murdis tiimi ahelatest vabaks ning otsustas uueks hooajaks kodumaale naasta.

„Meie planeerime, aga elu teeb korrektiivid!“ vastab Kostja kui uurin, mis siis ikkagi juhtus. Varasemalt tundus, et mehe tulevane elu on tugevalt Poolaga seotud.

„Pikk leping sõlmiti seepärast, et klubi juhtkond nägi, et see võiks kesta. Siis juhtkond vahetus ja olukord muutus.“

Floraga läksid jutud konkreetsemaks sel aastal. Vassiljev ei välistanud alguses mõnda teise Poola klubisse liikumist, kuid lõpuks ühtegi kindlat varianti ei tekkinud.

Flora president Pelle Pohlak: „Tegelikult oli juba mingi aeg tagasi see asi omavahel kokkulepitud, aga küsimus oli selles, mis Poola klubiga saab. Alguses ei olnud üldse mingit lootustki, mingi hetk tuli sisend, et nad võib-olla annavad ta laenule. Natuke aega tagasi tuli uudis, et klubi on valmis lepingut lõpetama. Pärast seda käis asi üsna kiiresti.“

Viimati pallis Vassiljev Eestis aastatel 2003-2007, kui kandis Flora suurima rivaali Levadia särki. Kas ta mõtles lepingut sõlmides ka sellele?

„Möödas on nii palju aega,“ muigab mees. Mõned sõbrad juhivad Levadiat, mõned veel mängivad seal. Eks kohtume nendega väljakul! Jalgpallis juhtub selliseid asju. Loodetavasti toob minu lisandus Flora ja Levadia vastasseisu midagi uut.“

Pohlak: "Kui võtame aastaid 10 tagasi, siis läksid meie endised legendid Zelinskid ja Lemsalud sinna karjääri lõpetama. Nüüd on vastupidi. Erinevus on ka see, et mäletan neid aegu, tollel perioodil ei teinud Flora isegi pakkumisi, et neid enda ridadesse tuua. Positiivne näha, et mängijad soovivad siia tulla."

Flora peatreener Jürgen Henn sõnas, et ta kasutab Vassiljevit kasutada väravale lähedal ning mehe lisandumine on kogu tiimi veidi elevust toonud.

"Sellise kaliibriga mängijat liiga tihti Eestisse ei sünni ega Florasse ei satu," ütles ta.