Martin Johnsrud Sundby.Foto: JOE KLAMAR/AFP
Talisport
27. veebruar 2019, 16:34

SEEFELDI MM | Soome jäi ihaldatud kuldmedalist ilma, esikoha teeninud norralane valas rõõmupisaraid (4)

Kuigi Seefeldis peetaval põhja suusaalade MMil lahvatas meeste 15 km eraldistardist klassikatehnika sõidu eel dopinguskandaal, jagati medalikomplekt kenasti välja. Kulla sai kaela Martin Jonsrud Sundby.

Põnevas heitluses õnnestus favoriitidest viimasena startinud norralasel otsustavate kilomeetritega kindlustada elu esimene individuaalne MM-tiitel. Viimase 2,5 km sõitis Sundby tagasi 6,4sekundilise kaotuse ning edestas finišis venelast Aleksandr Bessmertnõhhi 2,9 sekundiga. 

"Emotsioone on meeletult palju. Ma ei uskunud, et see nii emotsionaalseks kujuneb. Olen pidanud meeletult vaeva nägema, et siia jõuda. Õnneks on olnud neid, kes minusse usuvad," sõnas pisarais Syndby FISi reporterile. 

Vahest et suurim favoriit, soomlane Iivo Niskanen, pidi leppima kolmanda kohaga. Sundbyle jäi ta alla 20,4 sekundiga, neljandaks jäänud Andrei Larkovi edestas ta 2,4 sekundiga.

Esialgu neljast startima pidanud eestlasest läks lõpuks rajale kaks. Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu olid tõenäoliselt need, kelle Austria politsei dopingukahtluse tõttu vahistas. 

Raido Ränkel lõpetas 66. kohal (+5.17,1), debütant Martin Himma oli 87 sportlase konkurentsis 79. (+7.06,3).