Anti Saarepuu.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
27. veebruar 2019, 17:30

DOPINGUSKANDAAL | Miks elasid kaks arreteeritud Eesti suusatajat teistest eraldi? Saarepuu: Tammjärvel oli koht juba detsembris kinni pandud (32)

Seefeldi suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaali keskmes on kaks Eesti murdmaameest Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Koondise peatreener Anti Saarepuu ei tea enda sõnul asjast suurt midagi. 

"Tean, et nad on praegu politseis. Rohkem infot ei ole. Erinevad ajakirjanikud on mind küsitlenud, politsei pole minult midagi uurinud," sõnas Saarepuu Õhtulehele. 

Kusjuures Tammjärv ja Veerpalu elasid ülejäänud koondisest eraldi, võistluspaigast 500 meetri kaugusel apartemendis  "Karelil oli juba detsembris koht üleval kinni pandud," selgitas treener. "Ta on meie mänedžer, selles pole midagi imelikku."

Saarepuu ise elab ülejäänud koondisega umbes suusastaadionist umbes 5 km kaugusel ja 400 meetrit madalamal rahvusvahelise suusaliidu kaudu organiseeritud hotellis. Põhjus lihtne: lähemal polnud lihtsalt ruumi.

Lisaks kinnitas nukras meeleolus ja sõnaaher Saarepuu, et temal pole juhtunuga mingit seost: "Mina sellega seotud pole, meie hotellis ei ole läbiotsimist toimunud. Ei FIS, korraldajad ega politsei pole minu kui Eesti koondise vastutava treeneri poole pöördunud.