Kalev/Cramo - Tallinna Kalev/TLÜ.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
27. veebruar 2019, 21:01

FOTOD | "Väike" Kalev oli suurema vastu ülilähedal suurüllatusele, Tartu sai Rapla üle magusa võidu

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliigas oli lähedal suurüllatus, kuid Kalev/Cramol õnnestus kodusaalis ülinapilt 93:92 Tallinna Kalev/TLÜst jagu saada. 

Cramo kontrollis suuremat osa kohtumisest, viimase veerandaja eel juhiti veel 14ga. Kuid siis muutus mängupilt kardinaalselt. Kodumeeskond viskas kaheksa ja poole minutiga vaid kuus silma ning ühtäkki leiti end kuuepunktilisest kaotusseisust. 

Lõpuni võidelnud Cramo jõudis siis 27 sekundit enne lõpuvilet tänu tabavale kaugviskele viigini. Järgmisel rünnakul tehti Kalev/TLÜ mängujuhile Taylor Staffordile viga, jänki tabas kahest vabaviskest ühe. Kodumeeskond sai omakorda vabaviskejoonelt ühega ette, külaliste rünnak läks luhta ning nõnda pääseski valitsev Eesti meister ehmatusega.

Cramo resultatiivseim oli Reggie Lynch 19 punktiga. Kalev/TLÜ poolelt tõi üleplatsimehena 20 silma Ronald Eric Mc Ghee Jr.

Samal ajal peetud matšis jäi Valga-Valka kodusaalis kindlalt 54:82 alla Riia VEFile. 

Põnev lahing peeti Tartus, kus kohalik ülikoolimeeskond sai tugeva viimase veerandaja toel 85:76 jagu Raplast. Võitjate poolelt viskas Märt Rosenthal üleplatsimehena 23 punkti, külaliste resultatiivseim oli 17 silma toonud Indrek Kajupank. 

Matš oli tähtis ka turniiritabeli seisukohalt: 11 kaotuse kõrvale 11. võidu saanud tartlased tõusis kuuendaks, 11 võidu kõrvale 12. kaotuse saanud Rapla langes seitsmendaks. 

"Lõpuminutitel said neil ideed otsa ja mõned mängijad kukkusid vigadega välja. Meie surve kandis vilja, nad ei saanud enam üldse kätte ründelauda ja kokkuvõttes võitsime lauavõitluse pika puuga. Tabeliseisu osas oli see kindlasti vajalik võit, aga meie seisud on ikkagi nii, et nüüd on veel neli kodumängu jäänud ja peame need kõik võitma, et saada võimalikult hea asetus. Otsustav lahing jääb siis ilmselt Jurmalsse ja sellest sõltub kuhu lõpuks jääme," ütles Tartu peatreener Priit Vene pressiteate vahendusel.

Standings provided by Sofascore LiveScore