Calle Halfvarsson.Foto: JOE KLAMAR/AFP
Talisport
27. veebruar 2019, 22:59

DOPINGUSKANDAAL | Rootsi tippsuusataja karm hinnang: pole ime, et Poltoranin vahistati, tema treener on ju endine dopingumees Veerpalu (14)

Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaal kütab kirgi üle Euroopa. Rootsi suusatipp Calle Halfvarsson andis terava löögi ka Eesti suunas.

Dopingukahtluste tõttu vahistatud viie suusataja seas oli lisaks Karel Tammjärvele ja Andreas Veerpalule ka kasahh Aleksei Poltoranin, keda on aastaid juhendanud Andrus Veerpalu.

"Poltoranin pidi 30 sekundit pärast mind startima, kuid mingil hetkel sain aru, et teda pole. Arvasin, et ta on haige," selgitas Halfvarsson kodumaa meediale, kuidas ta tänase 15 km klassikasõidu ajal aru sai, et midagi on mäda. "Kui need jutud tõele vastavad, on see väga traagiline."

Küll aga tunnistab Rootsi tippsuusataja, et üldiselt see talle siiski üllatusena ei tule. "Muidugi on see kurb, aga samas on üsna kummaline, et Poltoraninit treenib Andrus Veerpalu. See ei tundu kuigi moraalne," viitas Halfarsson tõigale, et mitu head aastat tagasi kahtlustati ka Veerpalut keelatud ainete tarvitamises.

Ta lisas: "Kui teed koostööd endise dopingumehega, näitab see nii mõndagi. Nii et pole põhjust imestada, et asjad nii kaugele läksid. Mina kindlasti sellise juhendajaga koos ei töötaks."