Justyna Kowalczyk tekitab Poola koondises soovimatult palju lisapingeid. Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
28. veebruar 2019, 15:42

POOLA KOONDISES KÄÄRIB „Kowalczyk tapab mu suusaarmastust!“

Poola murdmaasuusatamise suurim nimi on kahtlemata kahekordne olümpiavõitja Justyna Kowalczyk. Esialgu pärast Pyeongchangi olümpiat suusad varna riputanud poolatar on aga tänavusel MMil taas stardis, kuna vastasel juhul ei õnnestuks Poola koondisel teatenaiskonda välja panna. 

Kiita pole ka Poola meessuusatajate hetkevorm ning pärast 15 km klassikatehnikasõitu, kus parim poolakas, Maciej Starenga, finišeeris alles 59ndana, hakkas Kowalczyk avalikult ka kaasmaalasi kritiseerima. 

Starenga ei jäänud aga võlgu. „Ta arvab, et ta võib tänu oma saavutustele öelda, mida sülg suhu toob. Kuid see ei anna sulle õigust teisi mustata ning neid maha teha,“ vahendas sport.pl poolaka sõnu.

„Paraku on tal suusaliidus nii palju mõjuvõimu, et meie, ülejäänud, peamegi lihtsalt teda kuulama. Võtsin seda kriitikat väga isiklikult ning soovisin temaga koheselt nelja silma all rääkida. Seejärel aga mõistsin, et see pole võimalik, kuna ta arvab ikkagi, et teab kõike kõige paremini. Ta ei austa teisi.“

Samuti kriitikanooli enda pihta saanud Kamil Bury oli Starengaga ühel meelel: „Justyna on küll legend ning teda tuleb austada, kuid paraku ei austa tema teisi inimesi. Ta tapab mu armastust suusatamise vastu.“