Tõnu Seil.Foto: Teet Malsroos
Talisport
28. veebruar 2019, 12:12

DOPINGUSKANDAAL | Eesti Suusaliit pole Andrus Veerpaluga kontakti saanud (18)

Eestlastele seni üsna vaikselt kulgenud põhja suusaalade MM Seefeldis võttis kolmapäeval ootamatu pöörde. Pealelõunal tuli ootamatu teade, et Austria politsei on arreteerinud üheksa inimest, sealhulgas viis sportlast: kaks austerlast, kaks eestlast ja ühe kasahhi.

Tänahommikuses Vikkerhommiku saates jagas olukorrale selgitusi Eesti suusaliidu peasekretär Tõnu Seil. 

"Selle loo juures on ainus kindel asi, et Karel Tammjärv ning Andreas Veerpalu on ametivõimude poolt kinni võetud. Ametlikku infot, et mis on selle loo taga, ning sisu, meile veel laekunud pole," sõnas Seil raadioeetris.

"Oleme hästi aktiivselt suhelnud Eesti saatkonnaga Austrias, kes aitab meile infot hankida. Meile teadaolevalt on täna [neljapäeval] hommikul kahe sportlase ülekuulamine ning pärast seda tehakse teatavaks kas otsus või süüdistuste esialgne ulatus.

Uurimisasutused ei anna infot enne kui nad on menetluse läbi viinud. Ka FIS (rahvusvaheline suusaliit) teab sama palju kui meie ning ootab samamoodi infot," jätkas ta.

Vahetult pärast vahetamist jõudis Eesti meediasse ka uudis, et nii Tammjärv kui ka Veerpalu elasid ülejäänud koondislastest eraldi. See uudis tuli ka Seili jaoks üllatusena. 

"MMidele registreerimine käib kas läbi ametliku korraldaja või läbi FISi. Meie oleme koondised üles pannud ning korraldaja annab teada, millises hotellis meie sportlased magavad. Eile selgus, et kaks meie sportlast on ametlikust majutuskohast läinud eraldi elama. See oli täiendav uudis meie jaoks, mida varem ei teadnud," sõnas ta. 

Lisaks sõnas Seil, et nad pole saanud kontakti ka Andreas Veerpalu isa, kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpaluga, kelle hoolealune Aleksei Poltoranin samuti vahi alla võeti. 

"Oleme üritanud ka läbi Eesti koondise peatreeneri temaga rääkida, aga pole kahjuks saanud kontakti," kinnitas Seil.