Kristjan Ilves.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
28. veebruar 2019, 17:00

SEEFELDI MM | Vigastust trotsinud Ilves: midagi on valesti tehtud, ilmselt oli see hooaja viimane sõit (2)

Kui kahevõistleja Kristjan Ilvese avastart Seefeldi MMi suure mäe võistlusel ebaõnnestus kukkumise tõttu täielikult, siis normaalmäel (HS109) jõudis ta finišisse. Lõpuks läks käevaluga võidelnud Ilvesele kirja tagasihoidlik 43. koht.

Ilves näitas 97,5 meetri pikkust õhulendu, mis koos tuule-ja stiilipunktidega andis talle 111,7 punkti. 59 sportlase seas andis see 29. koha ning suusarajale startis eestlane 1.36 pärast hüppevõistluse võitnud norralast, Jarl Magnus Riiberit. 

Riiber maandus hüppemäel 107 meetri peale, mis andis talle 135,6 punkti. Kõigest kuus sekundit hiljem sai suusarajale kaasmaalane Espen Björnstad (105 m, 134,1 p), sekund pärast teda läks rajale austerlane Franz-Josef Rehrl (106,5 m, 133,9 p).

Võidu noppis lõpuks Riiber, kes tõi Norrale juba MMi üheksanda kuldmedali. Talle järgnesid austerlane Bernhard Gruber (+1,4) ja jaapanlane Akito Watabe (+4,6). Ilves jäi võitjale alla enam kui nelja minutiga.

Kristjan Ilvese kommentaar pärast suusahüppeid, Kanal 2 otse-eetris:

„Pigem ei jäänud [hüppega rahule]. Oli väga keskmine hüpe ja enda üllatusmoment jäi saamata. Eks tuul keerutab siin, küll tagant ja küll vastu, aga mul oli okei.

Võrreldes treeninghüppega oli [võistlus] kaks poomi altpoolt, mistõttu veidi raskem oli ja läksin pisut rohkem tõukama. Aga seis on selline, et mingeid imehüppeid pole. Pole piisavalt enesekindlust, et juurde panna.

Terve hooaeg on olnud võrdlemisi raske ning hüpped on keerulised olnud. Aga vaatamata kõigele tegin, mis teha annab. Üks ala on veel ees. See saab keeruline olema, aga elu ei peagi lihtne olema.“

Kristjan Ilvese kommentaar pärast murdmaasõitu, Kanal 2 otse-eetris:

„Väga raske on midagi öelda. Kogu seisund on katastroof. Ilmselt oli see mu hooaja viimane sõit. Raske öelda, kogu hooaeg on üks suur tagasilöök olnud. Kuskil on midagi väga valesti tehtud. Mul on mõned mõtted, kuidas edasi minna. Kõigepealt tuleb siiski praegune olukord ära seedida.

Käes oli terav valu, aga katkestamine oli minu jaoks mõeldamatu. Koht kohaks, niikuinii oli teada, et see tuleb ebameeldiv sõit.“